Hoe verras je een clubman die alles al ten deel is gevallen? Zo dus! Foto: Wicher Folkers
Hoe verras je een clubman die alles al ten deel is gevallen? Zo dus! Foto: Wicher Folkers (Foto: )

'Adviseur' Jan Kuipers krijgt plein bij CVV Achilles

  Verenigingen

Enschede - Op de nieuwjaarsreceptie van CVV Achilles heeft erelid Jan Kuipers (76) zaterdag zijn eigen 'plein' gekregen. De fietsenparkeerplaats op het sportcomplex van de club werd officieel omgedoopt tot 'Jan Kuipers Plein'.

Vorig jaar nam Jan afscheid als sportparkbeheerder. Voorzitter Han Deuzeman had toen al aangekondigd dat er op de nieuwjaarsreceptie een bijzondere huldiging zou gaan plaatsvinden. ''Hoe bedank je nou iemand die alle benoemingen bij de club al heeft gehad?'', sprak de voorzitter tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ''Maar we hebben als bestuur iets gevonden", en hij reikte een verraste Jan het straatnaambord aan. ''Ik ben er heel blij mee. Dit is geweldig, een enorme waardering", sprak hij in het bijzijn van zijn familieleden, die speciaal voor deze gelegenheid naar Achilles waren gekomen.

Jan is al jaren een bekend gezicht bij Achilles. Zo bekleedde hij tal van functies, waaronder die van KNVB- en clubscheidsrechter, lid van het jeugd- en hoofdbestuur, consul en kantinemedewerker. Dat Jan niet meer in functie is, betekent niet dat hij niet meer aanwezig is op de club. Naast zijn vrijwilligerswerk op de doordeweekse ochtenden, is hij namelijk nog vaak op de club te vinden als onbezoldigd adviseur.

Meer berichten