Eric Eekhout (links) wenst zijn opvolger Bas Schreurs veel succes.
Eric Eekhout (links) wenst zijn opvolger Bas Schreurs veel succes.

Bas Schreurs geeft FC Twente via Scoren in de Wijk sociaal gezicht

  Verenigingen

Twente - Met ingang van 1 januari is Bas Schreurs (30) de nieuwe projectleider van stichting 'FC Twente, Scoren in de wijk'. Hij was hiervoor enkele jaren werkzaam als beleidscoördinator voetbalzaken bij FC Twente.

De werkzaamheden binnen 'Scoren in de wijk' zijn dusdanig veelomvattend geworden dat het bestuur heeft besloten de vrijwilligersfunctie 'algemeen projectleider' om te zetten in een betaalde functie. Bas Schreurs wordt daarmee de opvolger van Eric Eekhout, die als vrijwilliger nauw betrokken blijft bij Scoren in de wijk. Het bestuur dankt Eric voor zijn inzet in de afgelopen periode, is blij dat hij als vrijwilliger betrokken blijft en dat hij Bas gaat ondersteunen in zijn inwerkperiode.

Ondanks de problemen bij de club
Met de benoeming van Bas Schreurs gaat 'FC Twente, Scoren in de wijk' onverminderd voort met het in de praktijk brengen van het begrip 'noaberschap' in de regio.

FC Twente wil prioriteit blijven geven aan de maatschappelijke activiteiten en de regiofunctie. Samen met de maatschappelijke partners is stichting 'FC Twente, Scoren in de wijk' daarin de drijvende kracht. De activiteiten zijn dan ook, ondanks de bekende problemen bij de club, altijd doorgegaan. Ook de gemeente Enschede heeft het belang hiervan uitgesproken. Hoewel de club mede door de degradatie nog tal van uitdagingen ontmoet, vindt de club haar maatschappelijke bijdrage in de regio van groot belang.

Sport, gezondheid, scholing en betrokkenheid
Dit seizoen is weer vol ingezet op sport, gezondheid, scholing en betrokkenheid. Er worden weer tal van projecten en activiteiten uitgevoerd in met name Enschede, Hengelo en Oldenzaal, waarbij 'Supporter van elkaar' het meest in het oog springt. Dit is een project waarbij achtergestelde gezinnen worden gestimuleerd deel te nemen aan de maatschappij.

Naast het project 'Turkse Tukkers aan Zet', dat het afgelopen seizoen van start is gegaan, worden het project 'Sportieve inburgering', de gezonde voetbalcursus 'Scoren met gezondheid' en de 'FC Twente Cup' weer met veel enthousiasme uitgevoerd. Aan de FC Twente Cup doen teams uit heel Twente, Achterhoek en het Duitse grensgebied mee.

Geen snelle back?
Voor die mensen die denken 'waarom koopt mijn club geen scorende spits of snelle back van dit geld?' is het antwoord eenvoudig: 'Scoren in de Wijk' is een aparte stichting. De financiën staan volledig los van de voetbalclub. De stichting draait op giften, subsidies en gemeentelijke fondsen.

Meer berichten