De werkzaamheden aan de Geessinkweg zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting later dit najaar afgerond.
De werkzaamheden aan de Geessinkweg zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting later dit najaar afgerond.

Enschede krijgt MTB-parcours van 650 meter langs Geessinkweg

  Verenigingen

Enschede - EWV Het Oosten gaat als eerste Enschedese fietsvereniging een eigen MTB-parcours aanleggen rondom het clubhuis aan de Geessinkweg. Het parcours bestaat straks uit allerlei uitdagende hindernissen voor de actieve mountainbiker.

Wielervereniging EWV Het Oosten, met ruim 250 leden, heeft een zeer actieve MTB-afdeling. De jeugdafdeling telt 55 jeugdleden en groeit nog steeds, evenals de vrouwenafdeling. Daarom is er een noodzaak om op eigen terrein veilig te kunnen fietsen, vooral voor de jongste jeugd. Door vertrek van boogschietvereniging De Vrije Schutter is het terrein rondom het clubhuis vrijgekomen. Dit is voor EWV Het Oosten een uitgelezen kans. Het terrein in Enschede-Zuid is door Sportaal voor een langere periode verhuurd aan EWV het Oosten. Sportaal ondersteunt op deze wijze dit nieuwe initiatief op het gebied van sport.

Op deze manier kunnen kinderen zonder MTB-ervaring kennis maken met de sport, wordt de fietsveiligheid van jonge kinderen in een gecontroleerde omgeving vergroot en kunnen zij de goede technieken aanleren. Met het aanleggen van het parcours kan de vereniging nog beter garanderen dat jeugdleden goed en veilig begeleid worden. Het nieuwe parcours is ook uitermate geschikt voor het geven van mountainbikeclinics.

Het nieuwe terrein is 7000 vierkante meter groot en wordt ingericht met een terrein voor algemene oefeningen en daarnaast wordt een parcours van 650 meter aangelegd met allerlei uitdagende obstakels en hindernissen. Ook komt er een jeugdhonk met overkapping, waar ouders en geïnteresseerden de training kunnen volgen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting in het najaar afgerond.

Meer berichten