135 koppels deden er mee aan het Open Schutterstoernooi van KV Rigtersbleek.
135 koppels deden er mee aan het Open Schutterstoernooi van KV Rigtersbleek.

Schutters schieten met scherp bij Rigtersbleek

  Verenigingen

Enschede - Het Open Schutterstoernooi van korfbalclub Rigtersbleek wordt meer en meer een evenement, maar dat drukt de prestaties niet. Het koppel Frank en Quinten Landkroon toonde zich zaterdag de beste.

Het Hebbes Open Schutterstoernooi van KV Rigtersbleek/Cottus stond zaterdag al veertiende keer op de agenda. Op het complex aan de G. J. van Heekstraat hadden zich maar liefst 270 korfballers gemeld met de intentie met scherp te schieten. ''Het was wederom een zeer geslaagd toernooi'', zegt Gerrit-Jan Elshof van de organisatie. "Alles verliep goed en wij zijn daar ook zeer trots op.''

Elshof legt het concept van toernooi uit: "Het is simpel, maar succesvol. Twee koppels schieten gedurende twee minuten op twee korven en wie de meeste doelpunten maakt wint.''

De winnaars van de hoofdprijs van 600 euro waren Frank en Quinten Landkroon, oom en neef van elkaar, die voor het vierde jaar op rij in de finale stonden. Net als twee jaar geleden trokken zij aan het langste eind. De Landkroons wonnen overtuigend van Kim Groothuis en Myrthe Jansen: 25-14. Uiteraard deden er veel koppels mee van de eigen vereniging, maar ook van voetbalvereniging Rigtersbleek. Elshof: " Merwin Fekkes en Marco Bijlsma zijn er al heel wat jaren bij. Dat betaalde zich zaterdag al een beetje uit. Zij kwamen maar liefst tot in de kwartfinale van de verliezersronde, waarbij zij dus een aantal korfballers hebben uitgeschakeld. Helaas zijn ze in de kwartfinale gestrand.'' De finale van de verliezersronde werd gewonnen door een koppel van de korfbalclub Rigtersbleek: Inge van der Kolk en Soraya Dekker.

Met het nieuwe foodplein erbij ontwikkelt het toernooi zich tot een event, vindt Elshof. "Het was tijd voor verandering, en in heel Nederland zie je dat foodfestivals erg in trek zijn. Daarom hebben we besloten om ons eigen foodplein te creëren. In samenwerking met M&K-catering, een ondernemer uit de wijk.'' Het foodplein was bedoeld voor deelnemers en bezoekers, maar ook voor mensen uit de wijk. Ook voor kinderen werden activiteiten georganiseerd.

Het was meer event dit jaar, maar het toernooi bleef hetzelfde. "Aan de opzet hebben we niets veranderd, die sluit aan op de behoeften van onze deelnemers. Er zijn er die puur voor de winst willen gaan en er is ook een groep die lekker wil meedoen aan dit prachtige evenement. Dit was ook dit jaar weer terug te zien in de deelnemerslijst. Er staan namen tussen van spelers die op het hoogste niveau korfballen in Nederland, en dus ook mondiaal, en ook komen er al vele jaren spelers van onze zustervereniging VV Rigtersbleek op voor. Gedurende de dag zie je dan ook het niveau van de wedstrijden omhoog gaan en door de opbouw van het toernooi komen in de finales ook echt de sterkste spelers van die dag.'' Het Schutterstoernooi van volgend jaar vindt plaats op 29 juni. "We hopen weer op een succesvolle editie en op nog meer deelnemers'', aldus Elshof.

Meer berichten