Foto:

31ste Ut van de Lut doet ook echt De Lutte aan

  Verenigingen

Ze zijn van een wielerclub uit Enschede en ze houden al voor de 31ste keer hun jaarlijkse fietstocht, de Ut van de Lut van OSVVE. Ze houden wel van wat afwisseling, want de Ut van de Lut gaat niet altijd door De Lutte. Maar deze zaterdag wel. En de rustplek van de fietsers van de 75 kilometer is De Twentse Nar. Uitbater Freddie Oppers is wel te porren om een foto te maken.

De Lutte - De OSSVE is een fietsclub vanuit het onderwijs in Enschede. Hun thuishaven is de speeltuin in het Kozakkenpark. Hier was zaterdagmorgen ook de start van de Ut van de Lut.

De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden. Voor de 'snelle jongens' was de 110 kilometer een uitgelezen afstand. De route ging naar het noordwesten van Twente met onder meer de Hooidijk. Verder stonden de Tankenberg en de Wilmersberg tweemaal op het parcours, waardoor de klimmers aan hun trekken kwamen.

De fietsers van de 75 kilometer reden zoals gezegd naar De Lutte, maar wel met een omweg, want de stop bij de Twentse Nar was na een kilometer of veertig. Daarna ging het via Glane en Gronau terug naar Enschede. De 40 kilometer, voor 'gewone' fietsers, ging ook Duitsland in.

Meer berichten