Negentigjarige Dick ten Cate golft nog altijd bij PW

  Verenigingen

Enschede - Dick ten Cate, voormalige commercieel medewerker van de vroegere confectiefabriek P.J. Blom, begon vlak voor zijn pensionering met golf. Hij vierde gisteren zijn negentigste verjaardag en golft nog altijd. Wim Nieuwland, voorzitter PW golf, noemt hem 'een van de oude eiken van PW'.

"Ik denk dat hij ouder is dan menig boom die langs en op ons golfterrein staat. Ook onder de leden staat hij op eenzame hoogte waar het leeftijd betreft. Dick ten Cate is zonder meer een markant figuur te noemen. Liet zich altijd gelden en beschikt over een scherpe geest en droge humor."

"Eén van mijn eerste wedstrijden bij PW, zo'n 13 jaar geleden schat ik, liep ik met Dick. De baan was nat en ik was nog niet erg droog achter mijn oren, waar het kennis van het golf en de regels betrof. Een mooie afslag sloeg vlak voor de green in de fairway en mijn bal was net zichtbaar in de natte grond. Uit alle macht probeerde ik de bal uit de natte grond te slaan, wat natuurlijk niet lukte. Ik klaagde bij Dick dat het niet eerlijk was, waarop hij mij meedeelde dat ik een ingebedde bal op de fairway ook gewoon had mogen droppen. "Waarom zeg je dat nu pas?", vroeg ik. "Wanneer jij de regels kent, hoef ik dat toch niet uit te gaan leggen?", was zijn onderkoelde reactie. Het is prachtig dat wij mensen binnen onze club hebben die al zo lang genieten van deze sport."

Meer berichten