Foto: Mark Zekhuis

Bonhoefferleerlingen doen onderzoek naar poelen en boomkikkers

  Verenigingen

Enschede - Hoe is het met de kwaliteit van de poelen in de Zuid Eschmarke gesteld? Welke kleine waterdiertjes leven er? En hoe geschikt zijn de poelen voor boomkikkers? Op woensdag 6 juni gaan leerlingen van Bonhoeffer College, locatie Van der Waalslaan, op onderzoek uit.

Het gaat daarbij om 4e klas leerlingen havo en vwo, die biologie als examenvak hebben gekozen. In de ochtend onderzoeken de leerlingen de watermonsters in het veld en 's middags ook op school. De resultaten van het onderzoek worden uiteraard gedeeld met de eigenaren van de poelen. In totaal zullen er 20 poelen van verschillende eigenaren worden onderzocht. Het project is opgezet door docenten biologie in samenwerking met het IVN afdeling Enschede en Natuurwerkgroep EnHOe.

"Dit project biedt onze leerlingen een unieke kans om in hun eigen woonomgeving biologisch veldonderzoek te doen en tevens kennis te maken met de natuurkwaliteiten van de Zuid Eschmarke", zegt Aydn Haydar, docent biologie. "Bovendien levert dit onderzoek nuttige informatie op over de kwaliteit van de poelen in het gebied en de hier levende boomkikkers."

Meer berichten