Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: erik de kruif

Steek de handen uit de mouwen in het veen

  Verenigingen

Zin in een dagje rillen maken, prunus bestrijden of iets leren over geocaching en bomen vellen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 4 november vindt voor de 17e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook in het Aamsveen wordt gewerkt.

Enschede - Deelnemers kunnen zich aanmelden via natuurwerkdag.nl. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen. Vorig jaar deden ruim 1.500 vrijwilligers mee in Overijssel. Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor alle activiteiten.

In Overijssel zijn al meer dan 40 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen tijdens de Natuurwerkdag. De grootste locatie in Overijssel is dit jaar het Springendal bij Ootmarsum. De boswachters staan voor een uitdagende klus waarbij ze veel hulp nodig hebben, iedereen is welkom.

Als je meer uitdaging ziet in een nat, stoer terrein beleef dan een werkdag in het Aamsveen. In dit drassige gebied zet Natuurwerkgroep Enhoe zich in voor het leefgebied van de boomkikker om dit groene diertje voor Enschede te behouden. Je kunt hen helpen met snoei- en zaagwerk, maar ook met het maken van takkenrillen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox