Logo huisaanhuisenschede.nl


Hoge Lage Torenloop naar zondag 10 december verplaatst

  Verenigingen

Enschede – De Hoge Lage Torenloop wordt niet gehouden op zondag 26 november zoals eigenlijk de bedoeling was, maar op zondag 10 december. De organiserende vereniging viert een verenigingsweekend op de oorspronkelijke datum en vond in 10 december een vervangende datum. De loop wordt dit jaar weer door DAV Kronos georganiseerd, de studentenatletiekvereniging die de Hoge Lage Torenloop in 1987 als grap bedacht.

Een grap is het allang niet meer: elk jaar doen honderden lopers mee. De afgelopen jaren was de organisatie in handen van de Stichting Enschede Marathon, maar die heeft het te druk met andere zaken en gaf de organisatie terug.

"We hebben ontzettend veel zin in de Hoge Lage Torenloop", aldus penningmeester Jasmijn van Slingerland van DAV Kronos. "Leuk om eens een groter evenement te organiseren. De opzet blijft hetzelfde: een wedstrijd van de hoge toren naar de lage toren. Van de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal naar het torentje van Wim T. Schippers op het terrein van Universiteit Twente dus."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox