Met het omhangen van een gouden fietsketting is Hennie Kuiper woensdag 28 augustus benoemd tot Fietsburgemeester van Enschede.
Met het omhangen van een gouden fietsketting is Hennie Kuiper woensdag 28 augustus benoemd tot Fietsburgemeester van Enschede. (Foto: PR)

Kuiper gezicht van fietsstad Enschede

  Toerisme

Enschede - Met het omhangen van een gouden fietsketting door burgemeester Onno van Veldhuizen is oud-toprenner Hennie Kuiper woensdag 28 augustus benoemd tot Fietsburgemeester van Enschede.

De voormalig Wereldkampioen en Olympisch kampioen wielrennen op de weg uit Lonneker is daarmee de eerste in een hopelijk lange rij van lokale fietsambassadeurs.

Hennie Kuiper zal in de rol van Fietsburgemeester het boegbeeld zijn van de campagne Enschede Fietsstad. Hij wil als Fietsburgemeester graag bijdragen om Enschede steeds meer een échte fietsstad te maken.

Burgemeester Van Veldhuizen: "Met Hennie hebben we de beste fietsambassadeur gekregen die we ons maar konden wensen. Hennie zal ons visitekaartje zijn bij alles wat met de promotie van fietsen in Enschede te maken heeft. Hij is iemand voor wie deuren opengaan."

Kuiper: "Samenleven doen we met elkaar en de fiets is daar misschien wel het beste middel voor. Ik ben enorm trots op het Fietsburgemeesterschap en ik neem die rol graag op me. Ik wil graag iedereen betrekken bij de doelstellingen van Enschede Fietsstad. Jong en oud, mannen en vrouwen, scholieren, studenten, werknemers en werkgevers, recreanten en sportievelingen. We hebben iedereen nodig."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden