"De vereniging telt 350 actieve leden in de leeftijd van 5 tot 85 jaar. Daar mogen er gerust nog wat bij", aldus voorzitter Klaas Zwiep
"De vereniging telt 350 actieve leden in de leeftijd van 5 tot 85 jaar. Daar mogen er gerust nog wat bij", aldus voorzitter Klaas Zwiep (Foto: Mark Spoelstra)

SVG De Tubanten: een sportclub met voor elk wat wils

  Toerisme

Enschede - De Tubanten, sportvereniging voor gehandicapten, is een omnisportvereniging. Dat wil zeggen dat er verschillende sporten worden beoefend. Gezelligheid en gezondheid staan voorop. De vereniging telt 350 actieve leden in de leeftijd van 5 tot 85 jaar. Daar mogen er gerust nog wat bij", aldus voorzitter Klaas Zwiep en zijn echtgenote Ineke.

De twee verzetten veel werk voor de vereniging en werden daarom dit jaar tijdens de lintjesregen benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

“Vaak denken mensen dat wij een club zijn die alleen bestemd is voor mensen in een rolstoel. Dat is niet zo. Ook mensen met andere lichamelijke beperkingen en chronisch zieken kunnen bij ons terecht. Of mensen die om medische redenen hun eigen sport niet meer kunnen beoefenen. Om de contributie hoeven ze het niet te laten. Deze is heel laag", aldus Klaas en Ineke.

“Sporten kan iedereen hier op zijn of haar eigen niveau. We bieden zowel recreatiesport als wedstrijdsport aan. Onze fanatieke en enthousiaste leden komen uit de hele regio en spelen op verschillende locaties in Enschede en Hengelo.”

Het bestuur is trots op de club:”We zijn blij met onze vele vrijwilligers die de sporten begeleiden. Ze zijn gemotiveerd en veelal goed opgeleid. Zonder hen zouden we geen bestaansrecht hebben. De Tubanten is een prachtige club, die zowel op sociaal-maatschappelijk als sportief gebied veel voor de samenleving betekent.”

Mensen met wat voor beperking ook zijn van harte welkom eens een kijkje te nemen op de sportavonden. Sporten die de club aanbiedt zijn: badminton, boccia, rolstoeldansen, rolstoelhockey, sport voor diabetespatiënten, tafeltennis (staand en zittend), waterbasketbal, hydrofit zwemmen en recreatief zwemmen.

Tevens is SVG De Tubanten een gecertificeerde zwemschool waar kinderen hun A-, B- of C- zwemdiploma kunnen halen. Er wordt geoefend in kleine groepen waarbij plezier in het zwemmen heel belangrijk is.

SVG De Tubanten houdt in de week van 7 juli een collecte. Info:

www.detubanten.nl

Meer berichten