Als het mooi weer is, gaan de kleren uit en is het heerlijk om bloot te kunnen zonnen.
Als het mooi weer is, gaan de kleren uit en is het heerlijk om bloot te kunnen zonnen. (Foto: Marije Weterings)

Ostana, een 'blootgewoon verenigingsterrein' bij Het Rutbeek

  Toerisme

Haaksbergen/Enschede - Naturistenvereniging Ostana houdt op zondag 26 mei een open dag op haar terrein aan de Oude Buurserdijk 201 tussen Enschede en Haaksbergen. Een uitgelezen kans voor iedereen die graag geïnformeerd wil worden over een 'blootgewoon verenigingsterrein'. Alle deuren en ramen worden figuurlijk open gezet, zodat bezoekers een goede en reële indruk krijgen van blootrecreatie.

Overigens is blootrecreatie helemaal niet zo bijzonder. Voor heel veel mensen is het heel gewoon. Talloze bezoekers genieten van de tentoonstelling 'De naakte waarheid' in Rijksmuseum Twente met blote kunst. Duizenden mensen bezoeken een sauna en ervaren hoe heerlijk het is om daar bloot van te kunnen genieten. Op een camping is dat niet anders. Als het mooi weer is, gaan de kleren uit en is het heerlijk om bloot te kunnen zonnen en een briesje op je blote huid te voelen. Of lekker te kunnen zwemmen in de prachtige zwemvijver. En als het te fris wordt, trekt iedereen heel gewoon weer wat aan.

Ostana is een levendige vereniging in de nabijheid van Het Rutbeek. De camping heeft een parkachtige uitstraling en ligt midden in de prachtige natuur. De geschiedenis van Ostana begint al in de jaren 70 van de vorige eeuw en sindsdien zijn honderden mensen lid en bezoeken regelmatig de camping om te kamperen met caravan, camper of tent of voor dagrecreatie. De campingfaciliteiten zijn tip top in orde en bovendien is er een gezellig verenigingsgebouw, een jeugdhonk en een aantrekkelijke sauna.

Iedereen is van harte welkom op 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Info: www.ostana.nl

Meer berichten