Foto: EBO FRATERMAN

Topjaar binnenstad Enschede: 'Wekelijks twintigduizend bezoekers erbij'

  Toerisme

Enschede - Tijdens de Netwerkbijeenkomst van Enschede Promotie afgelopen donderdag in Concordia maakte directeur Marieke ter Brugge bekend dat het aantal bezoekers aan de binnenstad afgelopen jaar met ruim 20.000 per week is gestegen, vergeleken met het jaar ervoor. Dit blijkt uit de binnenstadsmonitor Gemeente Enschede.

Gemiddeld bezochten 224.000 bezoekers per week de binnenstad. Op jaarbasis zijn dat er 11,5 miljoen. De focus van Stichting Enschede Promotie ligt, net als afgelopen jaren, op het aantrekken van meer bezoekers die langer verblijven en meer besteden. Ter Brugge: "Het gaat goed met de stad en ik ben blij dat we de mooie resultaten van citymarketing op deze manier kunnen delen met al onze stakeholders in de stad."

Sprekers

Prof.dr. Gert-Jan Hospers nam alle aanwezigen, middels voorbeelden van over de hele wereld, mee in een inspirerend verhaal. Vervolgens werd er door Annemiek Riefel, van Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd gesproken over het belang van doelgroepen en hoe dit te vertalen naar de praktijk.

Dino's

Tot slot was de bijeenkomst een podium voor Tim Lammers, die deze zomer 57 dino's naar Vliegveld Twenthe haalt. Laurens ten Den deelde als gastheer van de middag de liefde voor de stad middels een aantal mooie gedichten van onder meer Willem Wilmink.

Meer berichten