Burgemeester Onno van Veldhuizen met Theo de Rooij.   "Het is een geweldige eer Stoker bij Immer Weiter te mogen zijn", aldus de burgemeester.
Burgemeester Onno van Veldhuizen met Theo de Rooij. "Het is een geweldige eer Stoker bij Immer Weiter te mogen zijn", aldus de burgemeester. (Foto: )

Burgemeester ambassadeur voor fiets in Enschede en omstreken

  Toerisme

Enschede - Burgemeester Onno van Veldhuizen is woensdag 28 december officieel toegetreden tot OFC Immer Weiter. De burgemeester wordt zogeheten 'Stoker' van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club. Voormalig topwielrenner, oud-ploegleider en bestuurslid Theo de Rooij heeft de burgemeester de bijbehorende versierselen opgespeld.

Burgemeester Van Veldhuizen treedt toe tot de stichting als Stoker. De Stokers van Immer Weiter zijn personen, die het fietsen en de fiets in Overijssel ondersteunen, promoten en stimuleren. Andere Stokers van Immer Weiter zijn onder andere gedeputeerden Boerman en collega-burgemeesters Rob Welten (Borne) en Arco Hofland (Rijssen-Holten).

Immer Weiter is in 1871 opgericht door een aantal studenten van de HBS in Deventer. Zij richtten de eerste echte Nederlandse wielerclub op: de Deventer Vélocipède Club Immer Weiter. De stichting ondersteunt het fietsen in de volle breedte door fietsevenementen te promoten, deel te nemen aan fietsevenementen en door samen te werken met talrijke organisaties en personen, die het fietsen in Overijssel willen stimuleren.

Burgemeester Van Veldhuizen draagt het fietsen een warm hart toe. Als actief wielrenner legt hij per jaar duizenden sportieve kilometers af en neemt hij regelmatig actief deel aan wedstrijden. De burgemeester is enthousiast over de doelstellingen van Immer Weiter. "Het is een geweldige eer Stoker bij Immer Weiter te mogen zijn. Iedereen die echt fietsen onder de huid heeft, begrijpt dat. Het is een Overijssels fietsgevoel waar ik anderen graag mee zou willen besmetten en laat een Stoker daar nu precies voor zijn."

Meer berichten