De organisatie van de Fietsvierdaagse Enschede is in handen van Livio. Deze instelling wordt hierbij geholpen door een grote groep vrijwilligers.
De organisatie van de Fietsvierdaagse Enschede is in handen van Livio. Deze instelling wordt hierbij geholpen door een grote groep vrijwilligers.

Jenny en Annie: vrienden dankzij het fietsen

  Toerisme

De Livio Fietsvierdaagse Enschede start op dinsdag 24 juli vanaf de Oude Markt in Enschede. Vier dagen fietsen in Twente, de grensstreek en een tipje van de Achterhoek. De organisatie is in handen van Livio, die dit evenement dit jaar voor de 12e keer organiseert. Livio wordt hierbij geholpen door een grote groep vrijwilligers.

Enschede - Jenny Buursen (77) en Annie van den Enk (70) zijn twee van de 24 vrijwilligers, die jaarlijks uitzien naar Fietsvierdaagse. Ze helpen bij de inschrijving en zitten op de controleposten.

Jenny en Annie hebben elkaar leren kennen door Fietsclub (FC) Fietsplezier. Annie maakt deel uit van het bestuur van deze club.

Jenny: "Mijn man en ik zijn daar samen gaan fietsen in 1977. Door afnemende gezondheid van mijn man zijn we later gaan posten. Dit hebben we ook een aantal jaren samen gedaan bij de Enschedese Fietsvierdaagse. Mijn man is zeven jaar geleden overleden en sindsdien trek ik tijdens de Fietsvierdaagse samen op met Annie. Ik mag wel zeggen dat we een fijne vriendschap hieraan hebben overgehouden."

Annie weet dat de deelnemers uit heel Nederland komen: "We geven de deelnemers die niet uit Enschede komen vaak tips wat er in Enschede te beleven is. Ook informeren we de deelnemers over wegopbrekingen en deelnemers kunnen bij ons terecht voor gevonden voorwerpen. Mensen verliezen van alles. Van koffiekannen, zonnebrillen en tasjes tot zelfs gehoorapparaten. Er zijn deelnemers die zeggen dat de vierdaagse voor hen een vakantie is en dan is het belangrijk dat die vier dagen goed georganiseerd zijn."

Jenny en Annie: "We zien uit naar de 44e editie. De weergoden zijn ons op dit moment gunstig gestemd en we hopen dan ook dat de deelnemers dit jaar de regenjas in de tas kunnen laten. We zijn er klaar voor om de verwachte 800 deelnemers op dinsdag 24 juli in te schrijven voor vier dagen fietsplezier en te voorzien van routes, stempelboekje en een dagelijkse attentie."

De Livio Fietsvierdaagse Enschede is van 24 tot en met 27 juli, de afstanden zijn 30, 50 of 70 kilometer. Er kan ook één, twee of drie dagen gefietst worden. Opgave en vertrek is dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf de Oude Markt. Info:

www.livio.nl

Meer berichten