Foto: Clifton Buitink

Wandelen met gids door 'wasmachine' Kristalbad

  Toerisme

Enschede/Hengelo - Benieuwd wat er met het douche- en afwaswater van Hengelo en Enschede gebeurt? Ga dan dinsdagavond 19 juni mee met de zomeravondwandeling in het Kristalbad. Een uniek natuurgebied, waar van alles gebeurt met het water. De wandeling wordt georganiseerd door Landschap Overijssel in samenwerking met IVN Enschede. Aanvang: 19.00 uur. Duur: ongeveer 1,5 uur.

Overtollig regenwater, douchewater, afwaswater. Het komt allemaal samen in het Kristalbad tussen Hengelo en Enschede. Een bijzonder stukje natuur in Nederland. Dit natuurgebied is één grote wasmachine. Het zuivert het water tot zuurstofrijk water vol leven, het vangt overtollig regenwater op en is een favoriete plek voor heel veel vogels. Hier zie je eendensoorten als kuifeend, krakeend, slobeend, en vogels met bijzondere namen zoals het witgatje en de oeverloper. Ook vormt het de ecologische verbinding tussen Twekkelo en Driene. Tijdens de zomeravondwandeling vertelt de gids hoe dit gebied is ontstaan en hoe het zich nog steeds ontwikkelt. Tip: neem een verrekijker me.

Voor de zomeravondwandeling hoef je je niet aan te melden. Startlocatie is de parkeerplaats van IJsbaan Twente aan het Colosseum 90 in Enschede. Kosten: 3,00 euro, kinderen de helft. Vooraf contant betalen. Info: www.landschapoverijssel.nl.

Meer berichten