Welke hond wordt tot de mooiste van Twente verkozen? Alle honden mogen zondag meedoen aan de verkiezing tijdens hondenevenement Woeferland.
Welke hond wordt tot de mooiste van Twente verkozen? Alle honden mogen zondag meedoen aan de verkiezing tijdens hondenevenement Woeferland.

Woeferland: op zoek naar de mooiste hond van Twente

  Toerisme

Het Hulsbeek wordt omgetoverd tot een hondenparadijs komende zondag 24 september. Dan is het namelijk tijd voor Woeferland, waar ook de mooiste hond van Twente wordt verkozen.

Oldenzaal – Woeferland is een evenement waarbij alle honden de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan allerlei activiteiten op het terrein van het Hulsbeek. P1 wordt omgetoverd tot een hondenparadijs met allerlei workshops, demo's, waterwerk en sprekers. Ook zijn er allerlei kraampjes en tentjes met hondenspullen. De demo's lopen uiteen van dogfrisbee tot dogdance en demonstraties van reddings- en drugshonden.


Bovendien wordt de verkiezing van de Mooiste Hond van Twente gehouden. Elke viervoeter maakt kans op de titel. Elke rassoort, kruising of bastaard mag meedoen. Geen strenge keurmeester, maar een vierkoppige jury jureert de honden op diverse aspecten.


Er is ook nog een extra uitdaging: de 'snelste hond van Twente' wordt verkozen. Het blijft nog een beetje een verrassing hoe hier invulling aan wordt gegeven. Organisatoren van Woeferland zijn Pronk's Dogshop uit Enschede en Farm Food uit Nijverdal.


Woeferland is te bezoeken op zondag 24 september van 11.00 tot 17.00 uur op P1 op het Hulsbeek in Oldenzaal. De entree is gratis. Let op: de honden moeten wel aangelijnd zijn. Info: www.woeferland.nl

Meer berichten