Johnny en Gretha van Roon zijn tijdens de fietsvierdaagse de hele week in touw. Onder meer bij het ophangen en ophalen van de pijlen. "We nemen bij het ophalen altijd een picknickmand mee." 
Johnny en Gretha van Roon zijn tijdens de fietsvierdaagse de hele week in touw. Onder meer bij het ophangen en ophalen van de pijlen. "We nemen bij het ophalen altijd een picknickmand mee." 

Gretha en Johnny van Roon: 'We verenigen het nuttige met het aangename'

  Toerisme

Over een week kan iedereen weer genieten van prachtige routes tijdens de Enschedese Fietsvierdaagse. De Fietsvierdaagse is elk jaar mogelijk door de inzet van een groot aantal vrijwilligers, zoals Gretha en Johnnie van Roon.

Enschede - Gretha weet niet anders dan dat ze deelneemt aan de Fietsvierdaagse. Al 40 jaar fietst ze mee en al heel wat jaren zet ze zich daarnaast in als vrijwilliger. Sinds 12 jaar doet ze dat met haar man Johnnie. "Ik vind het zo ontzettend mooi om te fietsen en samen te zorgen voor een mooie Enschedese Fietsvierdaagse, dat geeft een kick", geeft Gretha aan.


Picknicken onderweg

Van tevoren controleren Johnnie en Gretha de routes die de routeplanners gemaakt hebben. Tijdens de Fietsvierdaagse zelf zetten zij een dag van tevoren de pijlen uit en halen die de volgende dag weer op, aan het einde van de dag. "Daar maken we een gezellige tocht van samen. We nemen altijd een picknickmand mee en genieten van de mooie omgeving." Johnnie is elke morgen en avond te vinden op de Oude Markt om de tenten van de Fietsvierdaagse op te bouwen en weer af te breken. "Samen meewerken aan de Enschedese Fietsvierdaagse vinden we beiden hartstikke leuk. Het is een leuke groep mensen en de organisatie is goed geregeld. En elk jaar zijn er weer nieuwe, bijzondere routes", vertelt Johnnie.

Zevenduizend kilometer

Als het een beetje mooi weer is, zijn Johnnie en Gretha te vinden op de fiets. Sinds zeven jaar hebben ze een e-bike. "We fietsen van april tot oktober zo'n zevenduizend kilometer", vertelt Johnnie. Deze week staan er twee fietstochten op het programma. Gretha: 'Het is hier zo mooi, laatst zagen we nog twaalf reeën. We fietsen 's avonds ook nog vaak. Dan fietsen we bijvoorbeeld naar Gronau, halen we daar een ijsje en fietsen we weer terug."

'Wat wil je nog meer?'

Johnnie: "Je bent in beweging, je bent in de natuur, je ziet mooie dingen en je praat met elkaar. Wat wil je nog meer!?"

Inschrijven

Fiets mee met de Enschedese Fietsvierdaagse van 25 juli-28 juli. Het inschrijven kan op de dag zelf bij het vertrekpunt op de Oude Markt in Enschede. Vertrek is mogelijk van 9.00 tot 12.00 uur. En de laatste controlepost op de Oude Markt sluit om 17.00 uur. Meer informatie op www.livio.nl

Meer berichten