Het lijkt erop dat de MBS ook in 2017 minstens net zoveel bezoekers gaat trekken als de jaren hiervoor. Foto: Betty Morsinkhof
Het lijkt erop dat de MBS ook in 2017 minstens net zoveel bezoekers gaat trekken als de jaren hiervoor. Foto: Betty Morsinkhof

Bezoekers zeer tevreden over Museum Buurtspoorweg

  Toerisme

Bezoekers van de Museum Buurtspoorweg zijn bijzonder tevreden over het Haaksbergse spoorwegmuseum. Dat blijkt uit de resultaten van het bezoekersonderzoek dat de gemeenten Enschede en Haaksbergen onlangs lieten uitvoeren. Ook op andere punten scoorde de MBS uitstekende rapportcijfers.


BOEKELO - Om meer inzicht te krijgen in het bezoekersprofiel lieten de gemeenten Enschede en Haaksbergen een zogeheten bezoekersonderzoek uitvoeren bij het museum. Het onderzoek, dat onderdeel was van het project Versterking beleving Museum Buurtspoorweg, startte in de zomer van vorig jaar. In totaal hebben 122 respondenten het museum op tal van aspecten beoordeeld op een schaal van 1 tot 5. De MBS scoorde maar liefst een 4,7 voor tevredenheid en een 4,5 voor de locatie in Haaksbergen.

Flink geïnvesteerd

Voor de totale beleving hadden de ondervraagden een fraaie 3,95 over. Omgerekend naar ou-derwetse rapportcijfers bijna een 8. Wethouder Annette Nijhuis gaat in Haaksbergen onder meer over recreatie en toerisme. Ze is blij met de mooie cijfers. "Juist voor verbetering van de beleving hebben beide gemeenten en Regio Twente het afgelopen jaar flink geïnvesteerd. Dat lijkt nu al de eerste vruchten af te werpen. Het lijkt erop dat de MBS ook in 2017 minstens net zoveel bezoekers gaat trekken als de jaren hiervoor."

Mond-tot-mondreclame

Hans van Agteren is niet alleen verantwoordelijk wethouder in de gemeente Enschede, maar ook voorzitter van het programma vrijetijdseconomie bij Regio Twente. Net als zijn collega Nij-huis is ook hij blij met de mooie onderzoeksresultaten. "Prima cijfers!", aldus Van Agteren. "Uit het onderzoek blijkt bovendien dat veel bezoekers het museum zullen aanbevelen bij vrienden en bekenden. Mond-tot-mondreclame is heel belangrijk om het bezoekersaantal verder te verhogen."

Groeimogelijkheden

Het museum heeft de potentie om verder uit te groeien, weet ook MBS-bestuurslid Michel Dis-pa. "Er liggen nog veel projecten op de plank, die bij voldoende middelen ook uitgevoerd kunnen worden om de beleving te verbeteren. Natuurlijk zijn wij óók blij met deze scores. Maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen gaan leunen. Om nog meer bezoekers te trekken werken we voortdurend hard aan verbeteringen op allerlei vlakken. Wij willen bovendien de openingstijden verruimen."

Meer berichten