<p>Tijdens de vele reizen die Bert Pot maakt en ook tijdens filmopnamen, gebruikt hij zijn Rolleiflex 6x6 camera en de Hasselblad Xpan.</p>

Tijdens de vele reizen die Bert Pot maakt en ook tijdens filmopnamen, gebruikt hij zijn Rolleiflex 6x6 camera en de Hasselblad Xpan.

(Foto: Bert Pot)

Bert Pot exposeert in Fotogalerie Objektief

  Tentoonstelling

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Bert Pot. De expositie in de galerie aan de Walstraat 33 is te zien van 25 november tot en met 30 december.

ENSCHEDE - Bert Pot (1967) volgde de opleiding fotografie in Den Haag en daarna rondde hij de Nederlandse Film- en Televisie Academie in Amsterdam af. Inmiddels werkt Bert ruim 25 jaar in de wereld van cinema en is hij gerespecteerd Director of Photography met meer dan 25 speelfilms en meerdere televisie-series op zijn naam. Ook was hij de cameraman voor vele reclames en videoclips.

Bert is altijd blijven fotograferen. Tijdens de vele reizen die hij maakt en ook tijdens filmopnamen, gebruikt hij zijn Rolleiflex 6x6 camera en de Hasselblad Xpan. Zijn handelsmerken zijn de panoramafotografie en zijn liefde voor analoge film, met name in zwart-wit.

De samenhang tussen de foto’s, die in een periode van bijna 20 jaar zijn gemaakt, is niet evident, maar zijn telkens weer een poging om orde te scheppen in de overvloed aan indrukken. Hij is bijna obsessief bezig om een stukje van zijn ontmoetingen op een plek in de wereld, op dat moment in de tijd, in een kader te plaatsen en vast te leggen. Altijd op zoek naar een tijdloos moment; een melancholische samenkomst van het onderwerp en zijn aanwezigheid met een camera. De serie heeft geen pretenties of een hoogdravend thema, maar wil vooral tonen wat er zich toen ergens op de wereld afspeelde.

De geplande opening van de tentoonstelling kan helaas niet doorgaan. Bert Pot zal op de meeste zaterdagen aanwezig zijn in de fotogalerie, of op speciaal verzoek. Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar: info@fotogalerie-objektief.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden