Ondanks het goede spel van het team lukte het het niet om de wedstrijd te winnen. Foto ter illustratie.
Ondanks het goede spel van het team lukte het het niet om de wedstrijd te winnen. Foto ter illustratie.

Verlies voor hockeyheren EHV

  Sport

Enschede - De hockeyheren van EHV hebben zondag 3 november in de eerste klasse D de thuiswedstrijd tegen koploper Oss met 1-2 verloren.

Deze uitslag was het resultaat van een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de thuisploeg geen moment de mindere was van de Brabanders. Na een periode van aftasten nam EHV langzamerhand het initiatief. Dat ging de eerste twee kwarten goed, maar relatief snel in de tweede helft werd een lange hoge bal niet juist behandeld, waarna de 0-1 viel. EHV herpakte zich en ging vol in de aanval, maar kreeg aan de andere kant opnieuw een tegentreffer te verduren: 0-2. Met volle energie trok de thuisploeg weer naar voren en Luuk Timmerman zag een ziedend schot na een fantastische solo op de lat uiteenspatten. Het duurde tot in de laatste minuut voordat de 1-2 viel (strafcorner Joris Maathuis) en dat was te laat.

Trainer-coach Ronald Brouwer had zijn ploeg goed zien spelen, maar was ook kritisch: "We verliezen hier omdat we twee keer niet goed reageren op situaties die door individuele klasse uitgebuit worden, maar waarvoor we wel gewaarschuwd waren en daar baal ik van. Maar we hebben ons trouwe publiek een geweldige wedstrijd laten zien en met een beetje geluk had het kwartje zomaar onze kant op kunnen vallen." Man of the Match werd Luuk Timmerman en voor de tweeling Han en Luuk Hoefman uit de A1 was er weer een prima invalbeurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden