David Klos moest genoegen nemen met een vijfde plaats.
David Klos moest genoegen nemen met een vijfde plaats. (Foto's: Coen Schilderman)

Jeugdige routiniers Swalue en Knops zo goed als geplaatst voor NK Lead

  Sport

Amsterdam - In de hal van Mountain Network in Amsterdam waren zaterdag en zondag de derde voorrondes voor de NK lead klimmen voor de jeugd. In november zal in deze hal ook de NK plaatsvinden. Een mooi moment dus voor de klimmers van Top Climbing Twente en ES OnSight om de wanden te verkennen en zich en passant te plaatsen voor dat NK. Foto en tekst: Coen Schilderman

Tijdens de derde voorronde voor de Junioren AB waren het bij de Meisjes A de vaste NK-klanten Manon Knops en Sam Swalue (beiden Top Climbing Twente) die hun plek voor de finalewedstrijd zo goed als veilig wisten te stellen. In de eerste twee routes lieten de twee al een solide vorm zien, in de finaleronde die in de middag volgde dag waren ze aan elkaar gewaagd, maar vooral duidelijk beter dan de rest van de meiden in hun categorie. Met hun podiumplek scoorden de twee zoveel punten dat ze na drie wedstrijden hun focus kunnen verleggen naar de NK.

Dit geldt niet voor hun leeftijdsgenoten Li San Boorsma en Nina Schilderman. Deze twee klimsters van ES OnSight moesten in Amsterdam genoegen nemen met een plek in de middenmoot en moeten bij de vierde wedstrijd alles op alles zetten om het NK te halen.

Bij de jongens B behaalde David Klos (TCT) voor de derde keer op rij een finaleplaats. De eerste route van de dag was hem op het lijf geschreven en topte hij op prachtige wijze. De andere twee routes waren voor de pas sinds dit jaar Lead klimmende Enschedeër een stuk lastiger. Maar met zijn vijfde plek in het dagklassement kan ook hij kan zich gaan opmaken voor de NK.

Op de zondag moesten er door Joep Voogsgerd en Finn van der Elst (beiden Junioren C) zes routes geklommen worden. Het wedstrijdformat in deze categorie maakt dat de kinderen de hele dag lekker klimmen, wat beter past bij hun leeftijd. Joep eindigde heel knap op de derde plek in zijn eerste echte leadwedstrijd. Hij moest de eerste wedstrijd missen door een blessure. Finn eindigde op een elfde plek, maar zal met twee goede volgende wedstrijden zich normaal gesproken ook moeten kunnen plaatsen voor de NK in Amsterdam.

De uitslagen:

Meisjes Junioren A

1. Sam Swalue (Enschede)
2. Manon Knops (Delden)
9. Nina Schilderman (Borne)
10. Li San Boorsma (Enschede)

Jongens Junioren B

5. David Klos (Enschede)

Jongens Junioren C

3. Joep Voogsgerd (Enschede)
11. Finn van der Elst (Enschede)

Meer berichten