Er zijn nog zo'n tweehonderd kaarten beschikbaar voor de op zondag 22 september te houden Urban City Run.
Er zijn nog zo'n tweehonderd kaarten beschikbaar voor de op zondag 22 september te houden Urban City Run. (Foto: Reza Jalilpour)

Schrijf je snel in voor de Urban City Run

  Sport

Enschede - Er zijn nog zo'n tweehonderd kaarten beschikbaar voor de op zondag 22 september te houden Urban City Run.

De recreatieve loop over 5 kilometer of 7,5 kilometer waarbij de deelnemers het centrum van Enschede op een geheel andere wijze ontdekken wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden.

Tijdens de Urban City Run, kortweg #UCR053, stellen diverse gebouwen speciaal voor de lopers hun deuren open en onderweg valt er van alles te beleven: van muziekoptredens tot sportdemonstraties.

Locaties als Holland Casino, Decathlon en Wilminktheater maken dit jaar weer onderdeel uit van de route, er zijn ook nieuwe plekken en gebouwen toegevoegd zoals de kantoren van Menzis, de Openbare Bibliotheek en het Volkspark.

Projectleider van de Urban City Run Michel van Sluijs verwacht dat de Urban City Run ook dit jaar weer veel mensen in beweging brengt die anders niet zo snel met een loopevenement meedoen: "Door het recreatieve karakter en geen tijdsregistratie kan iedereen op zijn of haar eigen niveau meelopen. Onderweg even wandelen om te genieten of stilstaan voor een selfie moedigen we als organisatie juist aan. Op dit moment is 80% van de maximaal 1000 beschikbare startbewijzen verkocht, in verband met de vakantieperiode die net achter ons ligt hebben we inschrijfperiode verlengd tot en met zondag 8 september."

De kosten voor deelname bedragen 15,00 euro, dit is inclusief het verplicht te dragen #UCR053 Runningshirt. Als je bij inschrijving een vrijwilliger aanmeldt die op zondagochtend 22 september wil helpen met de organisatie (onder andere uitdelen runningshirts of parcourswijzer) is deelname gratis.

Voor meer informatie en inschrijven www.UCR053.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden