De promotie naar de eredivisie leverde Joël Drommel en zijn ploeggenoten een nominatie op.
De promotie naar de eredivisie leverde Joël Drommel en zijn ploeggenoten een nominatie op. (Foto: FC TwenteMedia)

Sportverkiezing: één titel gaat sowieso naar FC Twente

  Sport

Enschede - De Sportverkiezing Enschede vindt op vrijdagavond 27 september plaats in de Pathmoshal. Inwoners uit Enschede hebben tot 30 juni sporthelden kunnen aanmelden. De namen van de genomineerden zijn nu bekend. Vanuit alle aanmeldingen heeft een vakjury de genomineerden geselecteerd. Op de avond zelf wordt tevens de Auke Vleerprijs uitgereikt. Deze sportwaarderingsprijs is bedoeld voor een sportvereniging of sportorganisatie die sport op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij.

Voor de titel Sportvrouw zijn genomineerd Laura Wissink (softbal), Renee van Harselaar (judo) en Lesley Smit (atletiek/duathlon).

Sportman kan worden Jasper Nijland (american football), Niels te Pas (atletiek/duathlon) en Jelle Snippe (judo).

Robin Keppels (schaatsen/shorttrack), Hugo Hesselink (judo) en Marleen Baas (atletiek) zijn genomineerd voor de titel Sporttalent.

De genomineerde ploegen zijn FC Twente Vrouwen (voetbal), FC Twente Mannen (voetbal) en FC Twente JO19 (voetbal). Sowieso prijs dus voor de BVO!

De Auke Vleerprijs gaat naar Prosoc Passend Voetbal, Life Goals Enschede of TTV Twekkelerveld G-tafeltennis.

Een toelichting op de prestaties van de genomineerden is te lezen op sportaal.nl/sportverkiezing/ en via deze pagina kan tot en met 24 september gestemd worden. Het publiek en een vakjury bepalen samen (50/50) wie er winnen.

Meer berichten