De Rutbeek Triathlon van TCT staat zondag weer op de agenda.
De Rutbeek Triathlon van TCT staat zondag weer op de agenda. (Foto: )

1/3e is nieuw bij Rutbeek Triathlon

  Sport

Door Huis aan Huis

Aparte vrouwenserie 1/8e

Op zondag 18 augustus is het weer zover en organiseert Triathlon Club Twente de Rutbeek Triathlon. "Ook deze keer belooft het een mooi spektakel te worden'', zegt Wouter van der Waal van TCT.

Enschede - De Rutbeek Triathlon telt dit jaar zeven individuele en twee teamwedstrijden voor de jeugd van 12 tot 19 jaar, waar het onderdeel uitmaakt van het jeugd- en juniorencircuit van de NTB, de Nederlandse Triatlon Bond.
Op 20 juli waren er al 262 inschrijvingen bij Triathlon Club Twente. De populairste afstand was de 1/8e triatlon met 108 inschrijvingen. Ook de 1/4e doet het goed met 107 inschrijvingen.
Nieuw dit jaar is de aparte vrouwenserie op de 1/8e. Ook de 1/3e is een nieuw onderdeel.

Ter voorbereiding op de Rutbeek Triathlon heeft TCT een aantal clinics gegeven. De fietstrainingen werden gegeven op de Marssteden, de zwemtrainingen in het buitenbad van de UT en de looptrainingen bij AC Tion aan de Geessinkweg. De voorbereiding duurde acht weken.

Zondag bij de Rutbeek Triathlon wordt er gezwommen in de zuidzijde van het Rutbeek, De fietsronde gaat over een parcours van 6,7 kilometer.
De aangewezen parkeerplaats is die bij het skicentrum Moser (P3). "Daartoe kun je "Blikkersmaatweg, Enschede" in je navigatie invoeren'', meldt Wouter van der Waal. "Let op: de situatie bij afrit 26 van de A35 is veranderd! Volg niet de borden "Haaksbergen", dan word je de nieuwe N18 opgestuurd en die heeft geen afrit richting het Rutbeek! Neem afslag 26a "Enschede Universiteit", dat is de tweede afslag, kort na afslag 26b (deze afslag gaat eerst onder het viaduct door in tegenstelling tot vroeger). Dan de Westerval op en de borden "Het Rutbeek" volgen. Dat is via de afslag richting Enschede West, Universiteit, Usselo.''

Parkeren bij het Rutbeek is niet gratis. "Je kunt bij de inschrijfbalie van de Rutbeektriathlon een uitrijkaart te kopen voor 2 euro. Betaling graag contant en gepast, we hebben niet uitgebreid wisselgeld voorhanden en zullen je anders teleur moeten stellen.''

Meer berichten