Champions Leageu-voetbal bij Vosta op het Schreurserve. Foto: Tim Boers
Champions Leageu-voetbal bij Vosta op het Schreurserve. Foto: Tim Boers (Foto: )

Vosta maakt goede sier met CL-voetbal

  Sport

Door Hans Assink

Twente Vrouwen niet langs Besiktas

Het eerste elftal van Vosta bivakkeerde vorig seizoen in de onderste regionen van de vijfde klasse van het zondagvoetbal, maar toch was er Champions League-voetbal te zien bij de club op het Schreurserve. "Sparta belde op. De UEFA had de velden afgekeurd. Of wij de wedstrijden voor de Champions League voor vrouwen wilden organiseren'', zegt Tim Mutter, de voorzitter van Vosta.

Enschede - Moeten we het doen, moeten we het niet doen. Dat waren de vragen waar Tim Mutter even mee worstelde. Maar het antwoord kwam al snel. "We zijn er absoluut blij mee'', zegt Mutter. "Het is natuurlijk een prachtige kans om je als kleine club te profileren. Dat was de voornaamste reden om ja te zeggen. We zijn er vol gas voor gegaan.''

De wedstrijden in de kwalificatiepoule voor de UEFA Women's Champions League zouden aanvankelijk bij Achilles'12 in Hengelo en Sparta in Enschede worden gehouden. "Dat was de bedoeling, maar de kunstgrasvelden werden afgekeurd door de UEFA'', zegt Mutter.

Veel tijd om een en ander te organiseren was er niet. "Ze belden op donderdagavond. Zes dagen later was de eerste wedstrijd al'', zegt Mutter. "We wisten totaal niet wat er op ons af kwam. Bij Sparta waren ze er langer mee bezig en zij hebben hun medewerking verleend.'' Met name de vele regels vanuit de UEFA maakt het organiseren van zulke wedstrijden op zijn minst ingewikkeld. "Er moest een aparte VIP-ruimte komen, een aparte doping-ruimte, een aparte boardroom, een aparte ruimte voor de EHBO en de verzorging, een ruimte voor de pers op de tribune, voldoende Wifi. We hadden zelf geen omroep-
installatie, daarom hebben we boxen laten plaatsen.''

Bij de wedstrijd van vorige week woensdag, tussen het Turkse Besiktas en het Poolse Górnik Leczna, mochten de toeschouwers gratis naar binnen. Wouter Krake was de speaker van dienst. Voor de wedstrijd van zaterdag, tussen FC Twente en Besiktas, werd 5 euro entree gevraagd en was Jan Bruins (van FC Twente) de speaker. Volgens Mutter kwamen er zo'n 450 bezoekers op het duel af. Twente kwam al vroeg met 1-0 voor door een goal van Fenna Kalma, maar halverwege de eerste helft maakte Yagmur Uraz gelijk. Kalma zette Twente weer op voorsprong, maar in de 88e minuut scoorde Elif Keskin nog de 2-2. Een domper voor Twente, want Gornik won met 13-0 van de Armeense ploeg, waardoor Twente op de laatste speeldag moest winnen van Gornik om het hoofdtoernooi te halen. Die wedstrijd was dinsdagavond ook bij Vosta, want de UEFA keurde het veld van SC Enschede af.

Mutter heeft veel positieve reacties gehad. "We zijn als Vosta mooi in de spotlights gekomen. De entourage was goed, er was een mooie sfeer. We hebben er ook een geschikte accommodatie voor.'' De voorzitter wil nog wel even de inzet van Sportaal memoreren en die van Jos Middelhoven, Hennie Trap en Hans Siers van FC Twente.

Meer berichten