Tijdens de Menzis Singelloop Enschede wordt ook gestreden om de titel Snelste vereniging van Twente.
Tijdens de Menzis Singelloop Enschede wordt ook gestreden om de titel Snelste vereniging van Twente. (Foto: Stan Wissink)

Welke Twentse verenigingen zijn het snelst op de dubbele mijl?

  Sport

ENSCHEDE - Tijdens de Menzis Singelloop Enschede op zondag 8 september wordt ook gestreden om de titel Snelste vereniging van Twente. Het verenigingskampioenschap op de Dubbele Mijl (3,2 km) wordt daarmee uitgebreid van Enschedees kampioenschap naar Twents Kampioenschap.

Om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om te blijven vernieuwen werd in 2018 het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl in het leven geroepen. AtletiekClub TION, de organiserende kracht achter de Singelloop, wil hiermee meer mensen buiten de loopsport aanspreken. Sportverenigingen (met uitzondering van atletiek- en triatlonverenigingen) gaan daarom de competitie op de Dubbele Mijl met elkaar aan. Gaat een volleybalclub, voetbalclub, judovereniging, schaatsclub of klimvereniging er in 2019 met de winst vandoor?

De Dubbele Mijl geldt als toegankelijke afstand voor beginnende lopers, maar ook als een venijnige afstand voor fanatieke wedstrijdlopers. "Juist hierdoor is het een perfecte afstand voor een competitie als het Twents Verenigingsklassement. Voor wie normaal gesproken geen of zelden een hardlooptraining doet, is het een leuke uitdaging, zeker als die met clubleden aangegaan kan worden én nog eens geld in het laadje voor de club kan opleveren", aldus Marc Woesthuis, voorzitter van de Menzis Singelloop Enschede.

De winnende vereniging kan rekenen op een geldbedrag voor de club van maar liefst 250 euro. En ook voor de nummers twee en drie zijn er geldprijzen. De vereniging met het grootste aantal deelnemers aan de start wordt beloond met een grote wisselbokaal. In 2018 sleepte v.v. Rigtersbleek beide eerste prijzen in de wacht.

Inschrijven voor het verenigingsklassement is eenvoudig. Bij inschrijving kan aangegeven worden voor welke club gelopen wordt. Staat een vereniging er niet tussen dan kan een bericht gestuurd worden naar info@singelloop-enschede.nl en wordt deze alsnog door de organisatie toegevoegd.

Uiteraard is het ook mogelijk om als vanouds individueel deel te nemen. Inschrijven gaat ook dan via de website van de Singelloop: www.singelloop-enschede.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden