De meeste meerkampers van AC Tion konden tevreden zijn na afloop van de wedstrijd in Lisse.
De meeste meerkampers van AC Tion konden tevreden zijn na afloop van de wedstrijd in Lisse. (Foto: Ed Molukker)

Persoonlijke successen AC Tion bij meerkampwedstrijden Lisse

  Sport

Lisse - Tijdens nationale meerkampwedstrijden in Lisse heeft Marleen Baas van AC Tion in de categorie onder 16 jaar opnieuw een Nederlands record weten te verbeteren.

Baas, die enkele weken geleden het Nederlands record speerwerpen wist te verbeteren, verbeterde nu het Nederlands puntenrecord dat op naam stond van de Rotterdamse Britt de Blauw met 54 punten tot 4857 punten. Vooral de 11.77 op de 80 meter horden en het speerwerpen met 46.68 meter waren van een bijzonder hoog niveau.

Bij de jongens C2 kon Jermaine Kleine de beker mee naar huis nemen. Vooral Kleines 100 meter horden was van een bijzonder hoog niveau. In het kielzog van Kleine nam Milan Beuning het zilver mee naar Enschede. Beuning won in de meerkamp het speerwerpen met 49.00 meter. Bij de jongens C1 werd Jory Davids tweede. Ook Davids liep een uitstekende horden en won de afsluitende 1000 meter in 2.57 min.

Bij de meisjes D2 gingen Joan Hardon en Kris Oosterveld er vandoor met de eerste twee plaatsen. Hardon behaalde veel punten op de 60 meter horden, terwijl het sterkte optreden van Oosterveld in de verspringbak opviel. Hij sprong 4.93 meter

In de categorie D1 was het jongste talent van AC Tion, Ruby Jansen, die het hoogste plaatsje mocht plaatsnemen. Jansen wist zich zelf fors te verbeteren op de 60 meter horden en liep met 10.35 bijna een seconde van haar persoonlijke record af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden