Li San Boorsma maakte het de klimmers die boven haar stonden nog knap lastig, maar ze kwam net te kort voor een podiumplek.
Li San Boorsma maakte het de klimmers die boven haar stonden nog knap lastig, maar ze kwam net te kort voor een podiumplek. (Foto: Coen Schilderman)

Enschedese klimmers tonen vroeg vorm op 'lead'

  Sport

Bussum - Na het boulderseizoen, dat begin juni zijn climax bereikte tijdens het NJK Boulder tijdens de Rijnboulder in Arnhem, is het voor de junioren van Top Climbing Twente en ES OnSight tijd voor het leadseizoen. De eerste leadwedstrijd voor de jeugd werd afgelopen zaterdag gehouden in Bussum.

In de volgepakte hal en een sterk bezette wedstrijd namen drie Enschedese junioren en twee in Enschede trainende junioren deel aan de openingswedstrijd. En met succes! Maar liefst vier van de vijf wisten na twee voorrondes een plek af te dwingen in de finales.

Voor David Klos van TCT kwam dit als een aangename verrassing. Tot afgelopen winter focuste hij zich vooral op boulderen in de Cube, maar de ambitieuze Enschedeër wil ook in lead uitblinken en traint daarom nu regelmatig mee met de junioren van ES OnSight in klimcentrum Arque. Zijn eerste leadwedstrijd was gelijk een succes. Dankzij een ultieme krachtinspanning in de eerste route die hem een bonuspunt opleverde ging hij als vierde door naar de finale. In de finale wist hij deze plaats helaas niet te consolideren en eindigde uiteindelijk als zesde.

Bij de meisjes A stonden er maar liefst drie Twentse junioren in de finale. Sam Swalué behaalde als enige in beide routes uit de voorronde de top en mocht daarom als laatste de finale klimmen. Daarin liet ze zien dat ze in haar categorie de beste klimmer is op dit moment en ze ‘topte’ ook deze route. Manon Knops en Li San Boorsma maakten het de klimmers die boven hen stonden nog knap lastig, maar ze kwamen beide net een greep te kort om een plaatsje op te schuiven in het dagklassement en werden uiteindelijk derde en vijfde.

Eindklasseringen

Meisjes Junioren A

1. Sam Swalue (Enschede)

3. Manon Knops (Delden)

5. Li San Boorsma (Enschede)

8. Nina Schilderman (Borne)

Jongens Junioren B

6. David Klos (Enschede)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden