Het team van Rocks won vorig jaar de Fair Play bij het Pindacup Toernooi.
Het team van Rocks won vorig jaar de Fair Play bij het Pindacup Toernooi. (Foto: Klaas Keizer)

De Pindacup is een blijvertje

  Sport

Enschede - Joop Hardick organiseerde met zijn Café de Pijp ooit het eerste Pindacuptoernooi op de UT. Komende zondag wordt aflevering numero 41 gehouden, bij naar men zegt de oudste club van Nederland, EFC PW 1885. Liefst zestien café- en restaurantelftallen doen er mee. Tenminste, als Stanislaus Brewskovitch en Fellini hun teams compleet krijgen.

De organisatie hoopt van harte dat Stanislaus en Fellini hun teams rond krijgen. Bij het uitdelen van de programmaboekjes afgelopen vrijdag bleek dat beide teams nog wat krap in de spelers zaten. "Het zou mooi zijn als zich daar nog wat spelers aanmelden'', zegt Harrie Balke van de organisatie. Dat mogen ook speelsters zijn, want de laatste jaren voetballen er steeds meer vrouwen mee in de Pindacup.

Het Pindacup Toernooi is bedoeld voor personeel en gasten van de betreffende horecagelegenheid, stelt Balke. "Het is niet de bedoeling om goede voetballers 'in te huren'. De Pindacup is een gezelligheidstoernooi en 'gemengde' teams zijn dan ook toegestaan.'' Wat niet is toegestaan is alcoholgebruik tijdens het toernooi, zo meldt het toernooireglement. "Er is gelegenheid genoeg om dat in te halen na het laatste fluitsignaal'', aldus Balke.

De derde helft is bij PW en de vierde helft bij Rocks waar om 19.00 uur de prijsuitreiking wordt gehouden. Rocks won vorig jaar de Fair Play. Normaliter krijgt de winnaar van het toernooi het jaar erop de prijsuitreiking, maar omdat Jansen en Janssen twee keer achter elkaar won koos de organisatie voor de winnaar van de Fair Play, Rocks dus. Om de sportiviteit te benadrukken is de beker voor de Fair Play dit jaar ook de grootste. Nieuw is een schaal voor de beste vrouwelijke voetballer. Het toernooi begint om 11.00 uur. Jansen en Janssen treft in poule A De Kater, Ouwe Compagnie en Goody's. Poule B is de 'poule des doods' met België, CP, De Pimpelaar en La Cubanita. Poule C bestaat uit de nieuwkomers Bardot en Stanislaus Brewskovitch en Novi en Fellini. In Poule D ontmoeten Rocks, Friends, Shooters en De Beiaard elkaar.

De Pindacup is een wisselbeker uit 1984. De namen van de winnaars vanaf 1984 staan er in gegraveerd. Van de eerste zes toernooien is de winnaar nog onbekend. Wie daar enige duidelijkheid in kan verschaffen is welkom bij de organisatie. De Pijp is recordhouder met zes zeges. Het Bolwerk won vier keer. De organisatie is blij met de medewerking van SC Enschede dat twee velden beschikbaar stelt en kleedruimte. De finale staat gepland om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten