De blijdschap is groot bij het jongensteam -15 van SJO. Dit team won zaterdag zilver op het NK Jeugdteams in Nijmegen, de meiden -15 haalden brons.
De blijdschap is groot bij het jongensteam -15 van SJO. Dit team won zaterdag zilver op het NK Jeugdteams in Nijmegen, de meiden -15 haalden brons. (Foto: SJO)

Zilver en brons voor SJO op NK Jeugdteams

  Sport

ENSCHEDE/NIJMEGEN - Stichting Judosport Oost (SJO) nam zaterdag met vier teams deel aan het NK Jeugdteams. Zowel in de leeftijdscategorie tot 12 jaar als in die tot 15 jaar stond er een jongens- en meidenteam van SJO op de judomat. De meiden -15 haalden brons en de jongens -15 wisten het zilver te veroveren.

De dag in Nijmegen startte met de teams tot 12 jaar. Het jongensteam verloor de eerste ronde van de uiteindelijke finalist. Daarna verloren de jongens helaas van de Kings uit Friesland. Het meidenteam bleek niet sterk genoeg om te winnen van Amsterdam en Hercules.

In de middag was het de beurt aan de jongens en meiden tot 15 jaar. Beide teams begonnen het toernooi sterk en wisten de halve finale te halen. De meiden verloren deze en moesten het om de derde plek opnemen tegen de Judo Kings. Deze werd gewonnen met 3-2; een knappe prestatie die het brons opleverde.

De jongens -15 wonnen de halve finale van Haaglanden. In de finale bleek Mahorokan helaas te sterk, maar de jongens mochten een welverdiende zilveren beker mee terugnemen naar Enschede.

Meer berichten