Tijdens de #UCR053 zullen de deelnemers het centrum van Enschede op een geheel andere wijze leren kennen.
Tijdens de #UCR053 zullen de deelnemers het centrum van Enschede op een geheel andere wijze leren kennen. (Foto: Reza Jalilpour)

Urban City Run zoekt duizend stadse hardlopers

  Sport

Enschede - Op zondag 22 september wordt de Urban City Run gehouden. Na de geslaagde eerste editie in 2018 zijn er nieuwe elementen toegevoegd. De basis blijft wel ongewijzigd: geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door en langs leuke straatjes, pleinen, gebouwen en theaters. Tijdens de #UCR053 zullen de deelnemers het centrum van Enschede op een geheel andere wijze leren kennen.

Naast de 5 kilometer is het dit jaar ook mogelijk om te kiezen voor de ronde van 7,5 kilometer. Namens Sportaal is Michel van Sluijs projectleider van de Urban City Run: "Deelnemers geven bij de inschrijving aan welke afstand willen lopen, maar kunnen zelfs tijdens de loop nog van koers wijzigen."

Uniek is dat gratis deelname mogelijk is als je als deelnemer een vrijwilliger aanmeldt. Michel van Sluijs: "De Urban City Run is zo'n leuke ervaring waar je ook als partner, vriend, vriendin of familielid onderdeel van kan uitmaken". Bij de inschrijving kun je aangeven of je iemand weet die zondagochtend 22 september als vrijwilliger wil helpen. Denk aan het uitdelen van shirts of parcourswijzers bij een van de locaties in de stad. Van Sluijs: "Deelnemers die een vrijwilliger aanmelden, krijgen na de Urban City Run hun inschrijfgeld automatisch teruggestort."

Het maximum aantal deelnemers voor de Urban City Run is duizend. Deelname kost 15 euro. Dit is inclusief het verplicht te dragen #UCR053 Runningshirt. Info en inschrijven: www.UCR053.nl

Meer berichten