FC Twente Vrouwen heeft zich dit seizoen als kampioen van Nederland geplaatst voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League
FC Twente Vrouwen heeft zich dit seizoen als kampioen van Nederland geplaatst voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League

Voorronde Champions League voor vrouwen bij FC Twente

  Sport

Enschede - FC Twente Vrouwen heeft zich dit seizoen als kampioen van Nederland geplaatst voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League en mag nu in augustus gastheer zijn voor een kwalificatietoernooi.

Aan de voorronde nemen 40 clubs deel, die over tien poules worden ingedeeld en het kwalificatietoernooi spelen.

FC Twente is in augustus gastheer van een van deze tien toernooien. In 2013 en 2015 was FC Twente eveneens organisator van deze voorrondes.

Het toernooi wordt gespeeld van 7 augustus tot en met 13 augustus. De poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi (knock-outfase), waaraan vanaf het najaar 32 clubs deelnemen.

FC Twente is met amateurclubs uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal in gesprek die kunnen dienen als speel- en trainingslocatie voor het toernooi.

De loting voor de voorronde vindt plaats op vrijdag 21 juni in Nyon, Zwitserland. Dan zal bekend worden welke drie clubs FC Twente Vrouwen treft tijdens het toernooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden