De voorjaarscompetitie voor de jeugd is bij Tennisvereniging Trifora Enschede geëindigd met maar liefst vier kampioenen.
De voorjaarscompetitie voor de jeugd is bij Tennisvereniging Trifora Enschede geëindigd met maar liefst vier kampioenen. (Foto: PR)

Liefst vier jeugdkampioenen bij Tennisvereniging Trifora Enschede

  Sport

Enschede - De voorjaarscompetitie voor de jeugd is bij Tennisvereniging Trifora Enschede geëindigd met maar liefst vier kampioenen. Twee teams hiervan werden zelfs voor de tweede keer op rij kampioen.

In de tweede klasse Groen 10-14 jaar gemengd werden Julia Weber, Sarah Weber, Michael Janssen en Stan van Ieperen ongeslagen kampioen.

Daarbij werden ook de meisjes in de eerste klasse zondag 11 t/m 17 jaar ongeslagen kampioen. Britt Heinhuis, Emke Veldscholte, Tess Leemreize, Dieke van Otten en Floor Huve werden net als vorig jaar voor de tweede keer op rij kampioen. Komend seizoen mag deze groep voor het eerst uitkomen in de Landelijke hoofdklasse.

Naast de meisjes werden ook de jongens in de eerste klasse zondag 11 t/m 17 jaar ongeslagen kampioen. Mats van de Meijde, Jop van Geelen, Jorn Leuverink, Jacco te Poel, Mervyn Oonk en Elmar van de Voorde mogen ook volgend jaar meedoen in de Hoofdklasse voor jongens 11 t/m 17 jaar.

In deze eerste klasse was het andere jongensteam vorig jaar al iedereen te sterk af en zijn ze dit jaar wederom kampioen geworden in de Landelijke hoofdklasse zondag 11 t/m 17 jaar. Door het kampioenschap in de hoogste klasse zullen Tom Epping, Michael Maatman, Reinout Scharrenborg en Jasper Vorgers dit jaar zelfs mee gaan strijden om Landskampioen van Nederland te worden op 15 en 16 juni in Rosmalen.

"Het is voor Trifora bijzonder dat we dit jaar weer zoveel kampioenen hebben in onze jeugdafdeling. In alle jeugdteams trainen veel regionale selectie spelers bij Tennisschool Heinhuis & Docter Tennis onder leiding van Jeroen Heinhuis en Richard Docter. Dit werpt nu ook zijn vruchten af", vertelt clubmanager Niek Tunderman van Trifora Sports & Health Club.

Meer berichten