Het jeugdteam van Maleisië won vorig jaar het Vogido U14 tournament.
Het jeugdteam van Maleisië won vorig jaar het Vogido U14 tournament. (Foto: PR)

Vogido U14 tournament pakt uit met Japanners en barista

  Sport

Enschede - De Japanse topclub Kofu, het nationale team van Malta en de Duitse voetbalgrootmachten VFB Stuttgart en Hamburger SV. Het zijn maar een paar van de in totaal twaalf jeugdploegen die in het weekend na Hemelvaart hun opwachting maken op het Vogido U14 tournament op sportpark 't Wooldrik.

Internationaal topvoetbal in een topomgeving met een barista, luxe belegde broodjes, vers fruit, smoothies en ambachtelijk bereid ijs: die mix staat garant voor een supergezellig en sportief weekend van 31 mei tot en met 2 juni.

Het Vogido U14 tournament vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. En ieder jaar lukt het de organisatie om zeer aansprekende betaald voetbalclubs naar Enschede te halen die bekend staan om hun top jeugdopleidingen. Zo hebben internationale vedetten als Memphis Depay, Quincy Promes, Davey Klaassen en Dereck Origi ooit hun opwachting gemaakt op het toernooi.

Ongetwijfeld zitten er ook nu weer supertalenten bij de twaalf top jeugdploegen (onder 14) die dit jaar te bewonderen zijn op de velden van RSKV Vogido. Het gaat om Kofu uit Japan, het nationale team van Malta, FC Basel uit Zwitserland, FC Nordsjaelland uit Denemarken, KRC Genk uit België, De Duitse ploegen HSV en Stuttgart, de Nederlandse betaald voetbalclubs PEC Zwolle, NAC Breda, De Graafschap en FC Twente. En uiteraard gastheer Vogido.

Naast een topsportspektakel staat het Vogido U14 tournament ook garant voor top gezelligheid. RKSV Vogido maakt met het U14 tournament het verschil door de nadruk op een gezond en kwalitatief hoogwaardig aanbod van eten en drinken. Wat gedacht van een op maat gemaakt kopje koffie van een barista. Deze kwaliteit met veel vers fruit, belegde broodjes en smoothies valt ook bij de deelnemende professionele clubs zeer in de smaak, net als bij de vele bezoekers van het toernooi.

Maar uiteraard ontbreken een hamburger en een biertje evenmin. Het hoofdingrediënt is uiteraard het internationale topvoetbal, maar side-events als een pannakooi tournament, een E-sports tournament, een grote verloting en de muzikale omlijsting maken het weekend compleet.

Het toernooi begint vrijdag 31 mei om 18.30 uur met de openingswedstrijd Kofu – Vogido, waarna die avond nog drie wedstrijden volgen. Op zaterdag 1 juni wordt de hele dag gevoetbald van 10 uur tot 18.30. Op zondag 2 juni is dan de dag van de finales, die begint op 9.30 met als hoogtepunt de finale om 14.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro voor alle drie dagen en 4 euro per dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden