Willy van der Kuylen, clubicoon van PSV, overhandigt de cup aan Jan Prophitius van FC Twente.
Willy van der Kuylen, clubicoon van PSV, overhandigt de cup aan Jan Prophitius van FC Twente. (Foto: FC Twente Media)

FC Twente wint eerste Euro Walking Football League

  Sport

Enschede - De spelers van FC Twente Walking Football hebben woensdag 15 mei bij PSV de eerste Europese beker in de historie gewonnen. Na een spannende eerste ronde bij Bayer 04 Leverkusen werd in Eindhoven de competitie winnend en ongeslagen afgesloten. Tegenstanders waren Schalke 04, Bayer Leverkusen, PSV, Vitesse, VfL Wolfsburg, NEC, en Werder Bremen.

De Euro Walking Football League is een nieuwe competitie die is opgezet om het Walking Football te promoten. De Duitse voetbalbond steunt deze competitie financieel. Komend jaar zullen ook clubs als Borussia Dortmund, Club Brugge en Eintracht Frankfurt aansluiten.

Walking Football, voetballen op wandeltempo, wordt steeds populairder. Het is een manier voor senioren om langer fit te blijven en hun sociale netwerk te vergroten. Ook is het een manier voor 60-plussers om te blijven genieten van het spelletje. Ouderen vinden kameraadschap en sportiviteit, winnen is dan ook van secundair belang

FC Twente Scoren in de wijk heeft een aparte stichting Walking Football Twente Euregio (WFTE) opgezet om het Walking Football in de regio te stimuleren. Amateurclubs in de regio en Euregio worden geholpen met het opzetten van Walking Football. Clubs of spelers die interesse hebben kunnen mailen naar scorenindewijk@fctwente.nl.

Info: www.wfte.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden