Martijn Misana (Buurse) ziet bijna geen lange halen meer

  Sport

BUURSE/ENSCHEDE - Trainer Martijn Misana neemt na drie seizoenen afscheid van Buurse. De Enschedeër wil het seizoen in de vierde klasse B afsluiten met een vijfde plek.

Buurse zorgde zondag voor een daverende verrassing door titelkandidaat UDI met 5-0 te verslaan. TVO en Sportclub Overdinkel zijn nu de belangrijkste gegadigden voor de titel in de vierde klasse B. Buurse komt daar niet voor in aanmerking. "Wij proberen de vijfde plek vast te houden. Dan hebben we het goed gedaan. Beter dan vorig seizoen", zegt trainer Martijn Misana.

De 39-jarige coach is aan zijn derde en laatste jaar bezig bij de club uit het kerkdorp. Misana heeft met Buurse progressie kunnen boeken. In zijn eerste seizoen was Buurse vijfdeklasser. De oefenmeester pakte met zijn ploeg meteen de titel. Daardoor keerde Buurse terug in de vierde klasse. "In de jaren daarvoor kon Buurse dat niveau niet vasthouden. Dan volgde er degradatie. Ik wilde graag met de ploeg in de vierde klasse blijven." Dat is gelukt. Vorig jaar eindigde het team van Misana op de zevende plek.

Nu staat Buurse er nog iets beter voor. De formatie staat op de vijfde plaats. Er staan nog twee duels op de rol. Het moet volgens de oefenmeester mogelijk zijn de huidige positie te consolideren. "De nacompetitie halen we niet meer, maar we willen wel als vijfde eindigden. Ook hopen we minimaal 37 punten te pakken. Dan hebben we het beter gedaan dan vorig jaar."

Buurse is een subtopper. TVO, Sportclub Overdinkel, UDI en De Tubanters staan boven Buurse. De afstand is te groot om nog aanspraak op de titel of een nacompetitieticket te kunnen maken. "Dat is voor ons helaas teveel gevraagd. Maar we kunnen terugzien op een goed seizoen. Ik vind het belangrijk dat we met verzorgd voetbal resultaten hebben gehaald. Vroeger werd vaak voor de lange bal gekozen. Maar nu proberen we op te bouwen en dat gaat goed." Toch leek Buurse aanvankelijk een moeilijk seizoen te moeten vrezen. Na zes wedstrijden had het team van Misana nog maar één punt. De selectie moest in de beginfase Jeffrey Bomkamp missen. Hij kon door werk amper trainen en spelen. "Maar Bomkamp is een heel belangrijke spelers voor ons. Hij scoort veel."

Na het stroeve begin herpakte Buurse zich. De roodwitten klommen op de ranglijst en hoefden niet bang te zijn voor degradatie. De oefenmeester heeft geen brede selectie. Maar hij heeft wel twee spelers uit het tweede elftal in kunnen passen. "Stefan Geerdink heeft het heel goed gedaan als verdediger. Hij kwam van een veel lager niveau in het tweede elftal. Dat geldt ook voor Ariën Brummelhuis, die halverwege het seizoen de stap naar het eerste elftal heeft gemaakt." Emos en Rietmolen zijn de twee laatste tegenstanders dit seizoen.

Meer berichten