Jeroen Niks: "Ik verwacht dat het op de 25e beslist gaat worden in een rechtstreeks duel. Een mooiere afsluiting van de competitie kun je niet krijgen."
Jeroen Niks: "Ik verwacht dat het op de 25e beslist gaat worden in een rechtstreeks duel. Een mooiere afsluiting van de competitie kun je niet krijgen." ( Foto's: Henk Pluimers)

CVV Sparta: Bloedstollend slot van de competitie

  Sport

Enschede - Met nog drie wedstrijden te gaan is het bloedstollend spannend in de tweede klasse H. Bovenin strijden DOS Kampen en Sparta om de titel en onderin strijden vijf ploegen voor lijfsbehoud. DOS Kampen en Sparta gaan uitmaken wie kampioen wordt. DOS heeft een beter doelsaldo, maar de laatste wedstrijd is Sparta - DOS Kampen.

Nog drie wedstrijden te gaan, waarvan Sparta er twee thuis heeft. Hoe denken trainer Jeroen Niks en aanvoerder Daan Akkerman over hun kansen?

Jeroen: "Gezien de stand zijn DOS en Sparta de twee meest constante ploegen. Echter hebben beide ploegen dit seizoen al enkele mindere momenten gekend. Wij een periode voor de winterstop en DOS na de winterstop. Op dit moment hebben wij het goede gevoel te pakken en we willen dit nu vasthouden."

Zaterdag speel je tegen Vroomshoopse Boys. Uit verloren jullie met 3-0. Dat was een incident? Jeroen: "Aan ons de taak om te laten zien dat dit inderdaad een incident is geweest. In die wedstrijd vergaten we voor rust om op voorsprong te komen en liepen we na de 1-0 geforceerd achter de feiten aan. Vroomshoop heeft een goede ploeg met een enorme drive. Wij moeten ons eigen spel gaan spelen, maar belangrijker is om als team uit te stralen dat we een missie hebben."

DOS Kampen speelt nog tegen Oranje Nassau (uit) en FC Zutphen (thuis). Die laten geen punten meer liggen? Jeroen: "Dat dachten we ook van de wedstrijd van DOS tegen ASC'62. Beide spelen we nog tegen clubs die strijden tegen degradatie. Dat zijn wedstrijden vol spanning en kan het alle kanten op. Het programma van DOS lijkt op papier makkelijker, maar de laatste weken lijkt er wat zand in de motor te zitten. Ik verwacht dat het op de 25e beslist gaat worden in een rechtstreeks duel. Een mooiere afsluiting van de competitie kun je niet krijgen."

Daan, voelen jullie nu extra druk nu je het kampioenschap in eigen hand hebt? "Ik voel geen extra druk. We stonden acht punten achter en hebben dat gat gedicht. We zijn niet bezig geweest met DOS. We hebben zelf onze wedstrijden gewonnen en staan waar we nu staan. Het zijn nu stuk voor stuk spannende wedstrijden die we gaan spelen. Het gaat ergens om. Elke misstap kan betekenen dat het kampioenschap weg is. In grote wedstrijden hebben wij het nog wel eens laten zitten. Hopelijk kunnen we voor een mooi eind zorgen. Met de apotheose op 25 mei."

"Maar eerst nog Vroomshoop (thuis) en de Esch (uit). We hopen op een paar mooie wedstrijden. Of het spannend wordt, hangt natuurlijk af van hoe we de komende wedstrijden doorkomen. Nu we er zo dichtbij zijn is zo'n 'finale' in eigen huis natuurlijk de kers op de taart. Meedoen voor de bovenste plekken was ons doel. Daar zijn we in geslaagd, met zelfs nog een kans op de hoofdprijs. Je krijgt niet vaak de kans om bij de senioren kampioen te worden. Het ontbreekt nog op mijn lijstje bij Sparta. Nacompetitie voor promotie gespeeld, nacompetitie voor degradatie, de degradatie zelf en dan nu..."

11 mei: Sparta – Vr'hoopse Boys, 14.30 uur.

18 mei De Esch – Sparta, 14.30 uur.

25 mei Sparta – DOS Kampen, 14.30 uur.

Meer berichten