Winst met zwart randje voor hockeyheren EHV

  Sport

Nijmegen – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D met 5-2 gewonnen bij het Nijmeegse QZ. Op de terugweg werd de vreugde overschaduwd door een dodelijk verkeersongeluk op de A1, waarvan enkele spelers en de coach getuige waren.

De overwinning eerder die middag was het gevolg van een collectieve teamprestatie. Het was niet altijd even mooi, maar de inzet om de tegenstander de wil op te leggen was er voor de volle honderd procent. En daar was trainer-coach Ronald Brouwer uiteraard zeer te spreken over: "Vorige week hebben we het bij De Kromhouters in Tiel de eerste helft helemaal laten lopen en dat kun je je op dit niveau niet veroorloven. QZ heeft een luidruchtig legioentje langs de kant en dat mag, maar ik heb de jongens op het hart gedrukt om er voor te zorgen dat het stil aan de overkant zou worden. Dat is ze gelukt."

Op de terugweg werd de vreugde overschaduwd door een dodelijk verkeersongeluk op de A1, waarvan enkele EHV'ers ooggetuigen waren. Brouwer was als één van de eersten ter plekke en zag meteen dat het helemaal mis was: "Dan wordt het daar voor altijd stil aan de overkant en weet je meteen hoe betrekkelijk die drie punten zijn."

Meer berichten