Vanaf 30 maart zal het jongensteam van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat strijden om de WK-titel in Kroatië.
Vanaf 30 maart zal het jongensteam van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat strijden om de WK-titel in Kroatië. (Foto: PR)

Jongens Bonhoeffer voor tigste keer naar WK Scholenvolleybal

  Sport

Enschede - Over een kleine twee weken is het zover: het WK Scholenvolleybaltoernooi voor onder de 15 in Porec, Kroatië. Van 30 maart tot 6 april zal het jongensteam van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat strijden om de titel van dit toernooi, dat georganiseerd wordt door de International Schoolsport Federation. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK.

De selectie van de Bruggertstraat voor het WK bestaat uit twaalf spelers die zijn geboren tussen 2004 en 2006. Alle spelers komen uit voor Twente'05 in Enschede. De jongens zijn al maanden hard aan het trainen. Ze spelen oefenwedstrijden en op maandag trainen ze op school. Coaches Rinke Olthof en Matthijs Hasselerharm maken het hen niet makkelijk. Om de reis naar Porec te financieren, hebben de leerlingen zelf sponsoren gezocht en acties opgezet. Zo heeft het volleybalteam kerststollen verkocht en mochten de jongens in februari een week lang de schoolkantine overnemen om zo geld voor hun reis te verdienen.

Het Bonhoeffer College heeft een lange traditie als het gaat om het WK Scholenvolleybal. Begin jaren tachtig begon gymdocent Dirk van Dijk op het toenmalige Ichthus College (voorloper van de Bruggertstraat) met het volleybal. De afgelopen jaren zijn Rinke Olthof en Dirk van Dijk op de Bruggertstraat bezig geweest met het verwerven van nieuw talent om zo goede en sterke teams te formeren. Deze teams komen uit voor volleybalvereniging Twente'05. Het huidige WK-team wordt gecoacht door Rinke Olthof en Matthijs Hasselerharm die met het trainen van de jeugdteams al vele successen hebben behaald. Zo werden de jeugdteams van Twente'05 in het afgelopen decennium meerdere keren Nederlands kampioen en behoort de Twentse jeugd ieder jaar tot de top van Nederland. Oud-spelers zijn bovendien doorgegroeid tot de top van de volleybalwereld.


Wil je de belevenissen van het volleybalteam volgen? Kijk dan op wkbonhoeffer.nl  

Meer berichten