Henk Heegen, Joop Hassink en Bert Oosterveld op het veld van Tex Town Tigers.
Henk Heegen, Joop Hassink en Bert Oosterveld op het veld van Tex Town Tigers. (Foto: PR)

Tex Town Tigers haalt een EK binnen

  Sport

Enschede - Honk- en softbalvereniging Tex Town Tigers is er in geslaagd het EK voor softbalteams onder 15 jaar naar Enschede te halen. Het groene licht werd gegeven op het congres van de European Softbal Federation in Griekenland. "Een aansprekende film van eerdere toernooien, gemaakt door Bertil Haage, trok de afgevaardigden over de streep'', zegt Joop Hassink, de voorzitter van het organisatiecomité.

In de zomer van 2020 krijgt Tex Town Tigers opnieuw een internationaal toernooi over de vloer. Eerder organiseerde de club al het EK Junioren in 2000, het WK Junioren in 2007 en de Europacup voor clubteams in 2012.

"Het werd ook de hoogste tijd dat Enschede weer eens in aanmerking zou komen voor een dergelijk toernooi'', zegt Joop Hassink. "Ons toernooi in 2000 werd destijds uitgeroepen tot het best georganiseerde ooit. We hebben ook een team van mensen met veel ervaring.''

Hij doelt op Tim Oosterveld, zijn vader Bert Oosterveld en Henk Heegen. Voorlopig trekken ze de kar met zijn vieren, maar volgens Hassink ligt een uitbreiding voor de hand. "We hebben nog bijna anderhalf jaar om alles voor te bereiden. We weten nu nog niet exact hoeveel teams er komen. De U16 had dit jaar een breed scala aan teams. We moeten afwachten hoeveel er gaan inschrijven. En dan volgt een interessante logistieke operatie. Het vervoer van al die teams, de hotels, de officials die meekomen, de scheidsrechters. Omdat het jeugdteams zijn verwachten we dat er veel ouders meekomen. Het is mooi dat het in de vakantieperiode valt. We hebben gigantisch veel vrijwilligers nodig. Gelukkig is er veel ervaring in de vereniging. Wij hopen dat iedereen weer meedoet".

Sponsors zijn ook nodig. De kosten zijn begroot op een slordige 25.000 euro. "Dat wordt misschien nog wel de ingewikkeldste klus'', zegt Hassink. "Mijn eerste ervaring met EK' s en WK 's was toen mijn eigen dochter in het Nederlands team speelde. Van wat ik toen zag in de VS dacht ik van 'dat kunnen wij in Enschede ook'. We hebben ervaring binnen de club. Dat geeft ons het vertrouwen dat we het kunnen.''

De velden bij TTT baren wel zorgen. Ze zijn te klein voor de senioren. Bert Oosterveld: "Het wordt voor ons steeds moeilijker om dergelijke toernooien naar Enschede te halen. Waar in andere steden de sportcomplexen steeds beter worden, moeten wij het helaas doen met velden die niet aan de maat voldoen voor senioren.''

Henk Heegen is als secretaris verantwoordelijk voor de administratieve communicatie en het leggen van lijntjes. "Gelukkig heb ik veel ervaring op kunnen doen bij de andere evenementen en weet ik dus wat op ons afkomt. Alleen met hulp van velen zal dit lukken."

Tim Oosterveld, die de eerste contacten legde, rekent op deelname uit landen als Kroatië, Israël, Tsjechië, Duitsland, Rusland, België, Hongarije, Italië, Frankrijk, Slovenië, Turkije, Nederland, Oekraïne, Groot-Brittannië en Polen.

Meer berichten