De Enschedese judoka Rico Poppinghaus (links) tijdens zijn partij om het brons tijdens de Cadet European Judo Cup in Italië.
De Enschedese judoka Rico Poppinghaus (links) tijdens zijn partij om het brons tijdens de Cadet European Judo Cup in Italië. (Foto: PR)

Rico Poppinghaus grijpt naast brons in Italië

  Sport

Rico Poppinghaus (17) schitterde zaterdag tijdens zijn debuut op de Cadet European Judo Cup in het Italiaanse Follonica. Het lid van Stichting Judosport Oost liet zien goed mee te kunnen komen met de sterke buitenlandse tegenstanders. Uiteindelijk greep hij net naast het brons.

ENSCHEDE/FOLLONICA - De dag begon vroeg voor Rico (-50 kg). Zijn eerste partij won de Enschedeër overtuigend van de Oostenrijker Fichtenbauer uit Oostenrijk. Iets later in de derde ronde versloeg hij Italiaan Manferlotti met een schouderworp. In de kwartfinale won de Tukker van de Italiaan Polmo. Een plek in de halve finale was de welverdiende beloning.

Daar trof Rico de Rus Mamaev en liep hij ongelukkig tegen een punt. De score kon helaas niet meer worden teruggehaald, waardoor de strijd om het brons restte.

De Fransman Pestelard, die eerder dit jaar in Harnes de finale won van Poppinghaus, bleek de tegenstander. Na een minuut werd Rico geworpen. Ondanks dat de Fransman tegen het einde van de partij nog twee straffen kreeg, ging hij er toch met de winst vandoor.

Rico behaalde de vijfde plek, een knappe prestatie.

Meer berichten