Twee deelnemers in een gevecht tijdens het sparren.
Twee deelnemers in een gevecht tijdens het sparren. (Foto: Iris Wallerbosch)

Tweehonderd karateka's gaan strijd aan in Pathmoshal

  Sport

Enschede - Zo’n tweehonderd karateka’s uit binnen- en buitenland reizen zaterdag 9 februari af naar de Pathmoshal in Enschede. De Guzman Martial Art organiseert daar voor het derde jaar op rij het Hwa Rang Kampioenschap, een toernooi voor beoefenaars van de Koreaanse martial art Tang Soo Do.

Naast de traditionele onderdelen – stijlvormen, wapenstijlvormen, sparren en breektesten – wordt het programma dit jaar uitgebreid met Team Hyungs.

Dit nieuwe onderdeel kent twee divisies: jeugd tot en met 13 jaar en deelnemers vanaf 14 jaar. Bij Team Hyungs komen de deelnemers uit voor hun school en zullen zij in teams van 3 tot 5 deelnemers een stijlvorm demonstreren. Hierbij wordt gelet op hun begrip en uitvoering van de vorm en wordt gekeken naar presentatie, creativiteit en synchroniciteit. De winnaars van de divisies slepen een prachtige kampioensschaal in de wacht. Van De Guzman Martial Art zelf doen 47 leerlingen mee aan de wedstrijd. Alle karateka’s hebben hun zinnen gezet op één van de medailles. Deelnemers aan alle vier de traditionele onderdelen maken daarnaast ook nog kans op een Grand Champion trofee. Entree is gratis. Info:

https://dgma.nl

Meer berichten