Fred Friday is de nieuwe spits van FC Twente.
Fred Friday is de nieuwe spits van FC Twente. (Foto: FC Twente)

Fred Friday nieuwe spits van FC Twente

  Sport

ENSCHEDE - Fred Friday is de nieuwe spits van FC Twente. De 23-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AZ. In Alkmaar is de spits uit Nigeria op een dood spoor terechtgekomen. Bron: Leon ten Voorde / TC Tubantia

Friday kwam in 2016 als een grote belofte naar Alkmaar. De voormalig Olympisch international van Nigeria had bij het Noorse Lilleström een goede naam als scherpschutter opgebouwd. Zijn start in Nederland was prima, daarna verloor hij de concurrentiestrijd van Wout Weghorst. Vorig seizoen werd hij in de winterstop verhuurd aan Sparta. In Rotterdam kwam hij tot vier treffers, waaronder eentje tegen FC Twente in De Grolsch Veste.

Twente was al een tijdje op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, omdat de technische staf niet tevreden was over Tom Boere en Jari Oosterwijk. "Fred wil de wereld laten zien dat hij nog niet is afgeschreven en FC Twente biedt hem een uitstekend podium", reageert Ted van Leeuwen op de clubsite. "We kennen Fred al sinds zijn tijd in Noorwegen en weten dat hij in zowel 4-3-3 als 4-4-2 uit de voeten kan."

Friday is vrijdag tegen Helmond Sport nog niet speelgerechtigd. Dat betekent dat hij waarschijnlijk een week later tegen zijn oude club Sparta zijn debuut maakt. Twente huurde eerder deze week Mohamed Hamdaoui van De Graafschap. Dat betekent dat de club de selectie nu rond heeft voor de allesbeslissende fase van het seizoen.

Meer berichten