Vanaf volgend seizoen is Mete Soygül hoofdtrainer van Heren 1 van v.v. Rigtersbleek. Foto: Herman Oude Alink
Vanaf volgend seizoen is Mete Soygül hoofdtrainer van Heren 1 van v.v. Rigtersbleek. Foto: Herman Oude Alink

Oud-profvoetballer Mete Soygül nieuwe hoofdtrainer Rigtersbleek

  Sport

Enschede - Vanaf volgend seizoen is Mete Soygül hoofdtrainer van Heren 1 van v.v. Rigtersbleek. De 42-jarige Hengeloër neemt het stokje over van Otto Krabbe, die na zijn tweede seizoen bij de Enschedese club vertrekt.

Mete Soygül is op dit moment bezig aan zijn achtste seizoen bij SC Barbaros in Hengelo, dat sinds dit seizoen uitkomt in de tweede klasse. In zijn periode bij SC Barbaros behaalde hij vele successen, waaronder het kampioenschap afgelopen seizoen.

Nu is de ervaren trainer toe aan een volgende uitdaging: "Ik begon mijn trainerscarrière bij SC Enschede als assistent-trainer van Paul Krabbe (de neef van Otto Krabbe, red.). Als voetballer had ik altijd al de ambitie om trainer te worden en in het seizoen 2006/2007 kreeg ik deze mooie kans. Ik had op dat moment TCIII en TCII al behaald. Daarna ben ik als trainer aan de slag gegaan bij v.v. Winterswijk."

"In 2009/2010 kwam ik vervolgens terecht bij SC Barbaros en beleefde er vijf mooie seizoenen met prachtige resultaten. Vervolgens ging ik aan de slag met mijn TCI-diploma en dat behaalde ik in 2015/2016. Ik keerde daarna terug bij SC Barbaros. Afgelopen seizoen met een prachtig succes, namelijk het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse. Nu ben ik toe aan een nieuwe stap."

Bestuurslid Voetbalzaken, Peter Schreinders: "We hebben een jonge ambitieuze ploeg, met onder andere talentvolle jongens uit eigen jeugd. Ook in de huidige jeugdelftallen zien we veel spelers waarvan we hopen en verwachten dat ze over enkele jaren een belangrijke rol kunnen spelen in ons eerste elftal. Mete's kracht is het om met jonge talenten te bouwen aan een team."

De Hengeloër kijkt uit naar het hoofdtrainerschap bij De Bleek. "Rigtersbleek is een fantastische club. Er ligt een mooie uitdaging om te bouwen aan een nieuwe jonge selectie. Ik wil in het nieuwe seizoen een mooie start maken met deze groep, waarmee we nog jaren kunnen groeien. Mijn doel is, om samen met de talentvolle selectie, het hoogst haalbare te bereiken. Als trainer en als team. De kansen en mogelijkheden zijn er, en het is geweldig om hier volgend seizoen aan te kunnen beginnen."

Als voetballer speelde Mete op hoog niveau. Eind jaren negentig voetbalde hij zelfs een jaar als prof in Turkije bij Aydinspor in de eerste divisie. Verder voetbalde hij bij SC Enschede (1989-1995), SC Barbaros(1998-2004) en TVV Enschede (2004/2005).

Meer berichten