Een skater in actie in Skatepark De Fabriek. Foto: Kiliaan van Gool
Een skater in actie in Skatepark De Fabriek. Foto: Kiliaan van Gool

Grootste skatefestijn van Twente in de Performance Factory

  Sport

Enschede - Iedere derde zaterdag van november vindt het grootste skatefestijn van Twente plaats in Skatepark De Fabriek. Zaterdag aanstaande is het weer zover.

Met een prijzenpot van maar liefst 1000 euro belooft het weer een dag te worden vol skaten op eredivisieniveau. Niet alleen voor de door de wol geverfde skater is het feest, ook beginners kunnen zich al voor vijf euro inschrijven. Daarnaast vindt er een wedstrijd plaats voor de allerjongsten.

Vanaf 11.00 uur is het skatepark in de Performance Factory geopend en kunnen deelnemers zich inschrijven. Om 13.00 uur gaan de kwalificaties van start. Onder muzikale begeleiding van onder andere DJ Bassiebasic zullen de deelnemers gedurende de dag hun kunsten vertonen. De wedstrijd vindt plaats op het voormalig Polaroidterrein en bezoekers kunnen tijdens het evenement gratis naar binnen.

Skateboardvereniging De Fabriek is in 2001 ontstaan uit een initiatief van een groep skateboarders, die het skateboardklimaat in Enschede en omstreken willen promoten en verbeteren. De Fabriek heeft een skatepark gerealiseerd waarin jongeren bij elkaar worden gebracht door middel van een gezamenlijke passie van hun sport skateboarden. In de Performance Factory worden onder andere skatelessen en workshops voor jong en oud gegeven.

Meer info: www.defabriek.org

Meer berichten