En wie heeft gewonnen? Wij hebben gewonnen!
En wie heeft gewonnen? Wij hebben gewonnen! (Foto: )

EHV in extremis voorbij Beuningen

  Sport

Heren 1 van EHV wist zich zondag op de valreep langs hekkensluiter Beuningen te werken. De hockeyers uit Enschede wonnen met 2-1.

Enschede – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse met 2-1 gewonnen van hekkensluiter Beuningen, dat na tien minuten op een 0-1 voorsprong kwam door een verkeerd beoordeelde lange bal met fatale afloop.

De thuisploeg beukte zich vervolgens tevergeefs kapot op de muur die vanuit het land van Maas en Waal werd opgeworpen, zo meldt Peter Bonder van de club. "Het was een vorm van catenaccio waarmee een slap optredend EHV geen raad wist en Beuningen slaagde erin om aan de andere kant zelfs een paar keer gevaarlijker te worden. Tijdens de bespreking in de rust had trainer-coach Jack Justus dan ook weinig woorden nodig om zijn mannen tot beterschap te manen: 'Slecht spelen kan een keer, en dat was vandaag voor rust zeker het geval, maar toon dan tenminste wel de inzet en de moed om resultaat te boeken''', aldus Bonder.

"Na rust werd het spel niet per se beter, maar de bezieling straalde er vanaf en de wil om te winnen was slechts bij één partij aanwezig'', stelt Bonder vast en welke partij hij bedoelt laat zich raden. "Robbert Overvoorde benutte al snel een strafcorner met een lage sleep en Beuningen leek rijp voor de sloop. Dat liet nog even op zich wachten, want EHV had eerst keeper Paul Bongers nodig die met een wereldredding de 1-2 voorkwam, voordat Floris Kroezen vlak voor tijd de winnende treffer scoorde. ''

Trainer Justus vond de tweede helft 'het resultaat van keihard werken en het verschil tussen meedoen om degradatie of omhoog kunnen kijken'. ''Dat slechte spel zijn we over twee weken vergeten, al moeten we er wel van leren, maar deze drie punten pakken ze ons niet meer af.''

Marnix Brands werd benoemd tot Man of the Match. EHV oefent donderdag bij overgangsklasser Hattem, waarna het zondag afreist naar Amersfoort, de nummer elf op de ranglijst met acht punten minder.

Meer berichten