Foto:

Zoë Strijland in Oranje selectie U18 én senioren

  Sport

IJshockeyster Zoë Strijland van Enschede Lions is geselecteerd voor twee nationale ijshockeyteams. De 16-jarige speelster is opgeroepen voor de U18 ploeg én voor het dames seniorenteam van Oranje. WK's in Schotland en China liggen in het verschiet.

Enschede - De Nederlandse U18 komt bij elkaar in de aanloop naar het komende WK 1B in Schotland, zo meldt Marco Strijland, trainer bij de Lions en de vader van Zoë. Het toernooi in Schotland is in januari. "Ze hebben er inmiddels alweer een heel traject op zitten'', zegt Strijland. "Afgelopen zaterdag is de definitieve selectie bekend gemaakt en Zoë is er weer bij. Helaas zijn er geen andere Twentse dames geselecteerd.''

Zoë is 16 jaar en mag na deze jaargang nog een jaar voor de U18 uitkomen.

Daarnaast is Zoë Strijland ook opgenomen in de voorlopige selectie van het Senioren Dames Nationale Team. "Zij zijn zich aan het voorbereiden op de WK in China van april volgend jaar'', zegt Strijland.

Racoons

In de competitie speelt Zoë deze winter bij de Enschede Lions mee in de U16 jongensploeg. Verder speelt ze competitie in het damesteam van Racoons in Groningen.

Meer berichten