Jonge spelers worden aantoonbaar beter van deelname aan het Herfsttoernooi bij De Tubanters.
Jonge spelers worden aantoonbaar beter van deelname aan het Herfsttoernooi bij De Tubanters.

Kijkje in de kweekvijver

  Sport

Enschede - Het 27e internationale Herfsttoernooi wordt op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober gehouden op de velden aan de Olympialaan. Zestien topteams met spelers tot 17 jaar komen aan de start op het Diekmanterrein.

Voor toeschouwers en scouts is het Herfsttoernooi elk jaar weer interessant om mogelijke voetbalparels te ontdekken. Aan voorgaande edities deden spelers mee zoals Wout Brama, Luuk de Jong, Bas Dost, Jeffrey Bruma en Mario Götze.

Het Poolse Gornik Zabrze is een nieuw gezicht op het toernooi. De mijnwerkersvereniging uit Zabrze, gelegen aan de Tsjechische kant van Polen, acteert al vele jaren in de hoogste Poolse voetbaldivisie. Ex-Ajaxied Milik heeft er zijn roots liggen. De 'mijnwerkers' nemen twee teams mee naar Enschede.

FC Twente is de enige club die aan alle 27 edities van het Herfsttoernooi heeft deelgenomen en is nu ook weer van de partij.

Zestig vrijwilligers zorgen ervoor dat het programma rimpelloos zal verlopen en dat de speelomstandigheden prima zijn. Sportaal, het sportbedrijf van de gemeente Enschede, ondersteunt de organisatie door de grasmatten extra goed te verzorgen. Deelnemende clubs willen in een toernooi vooral onder goede omstandigheden tegen tegenstanders van hoog niveau spelen. Dan kan nog eens goed bekeken worden welke speler op welke positie het beste tot zijn recht komt. Het winnen van dit toernooi is prachtig, maar winst boeken in de aanloop naar komende competitiewedstrijden is voor deelnemende verenigingen van nog groter belang.

Alle wedstrijden duren twee keer twintig minuten. De toegang is gratis en op dinsdag en woensdag beginnen de eerste ontmoetingen om 10.30 uur.

Meer berichten