Foto: Stan Wissink

Hardlopend van beat naar beat tijdens 21e editie Singelloop

  Sport

ENSCHEDE – Het tweede weekend van september staat voor de deur en dat betekent dat er zondag weer duizenden deelnemers hun hardloopschoenen aantrekken voor een rondje over de Enschedese singels. AtletiekClub TION verzorgt op zondag 9 september voor de 21e keer een van de grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland.

De Menzis Singelloop Enschede brengt dit jaar een aantal vernieuwende elementen in. Eén daarvan is de verdubbeling van het aantal muziekpunten. Waren dit er voorheen onderweg nog acht, dit jaar zijn dat er zestien. Dat betekent dat de deelnemers van de ene beat naar de andere lopen.

Op de Dubbele Mijl (3,2 km) strijden Enschedese verenigingen dit jaar om de felbegeerde titel: snelste vereniging van Enschede. Iedere Enschedese vereniging - met uitzondering van atletiek- en triatlonclubs - mag meestrijden om een podiumplek. Van de schaakvereniging tot de tennisclub, van de manege tot de zwemvereniging.

De eindtijden van de drie snelste lopers per vereniging tellen mee in het klassement. De organisatie stelt geldprijzen 250, 150 en 100 euro beschikbaar voor de winnende clubs en een enorme beker voor de vereniging met de meeste deelnemers.

In het Volkspark kunnen deelnemers en supporters terecht voor een hapje en drankje, maar ook voor allerlei sportieve activiteiten. De food court wordt verder uitgebreid, net als de kids area, waar onder andere workshops cardio drums, een stormbaan, springkussens, een survivalbaan, een mobiele speeltuin én een mobiele klimwand met gecertificeerde instructeurs aanwezig zijn. Voor het eerst is er ook live muziek in het Volkspark.

Vooraf online inschrijven kan tot en met maandag 3 september (23:59 uur) via www.singelloop-enschede.nl. Na-inschrijven is mogelijk op vrijdag 7 en zaterdag 8 september bij RunX, Kuipersdijk 52 (voorheen Runnersworld Enschede), of op zondag 9 september tot 45 minuten voor de start. Uitzonderingen: na-inschrijven voor alle Rabobank Kidsruns is mogelijk tot 11.45 uur. Na-inschrijven voor het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl is helaas niet mogelijk.

Meer berichten